POVEĆAN BROJ DECE POZITIVNE NA KORONA VIRUS

I.M. 21-01-2022

U Službi za zdravstvenu zaštitu dece i omladine od početka janura povećan je kako broj pregleda tako i broj dece pozitivne na korona virus.

Od početka janura iz dana u dan povećava se broj pregleda a veći je i broj dece pozitivne na korona virus ali i dece sa drugim respiratornim infekcijama , kaže dr Gordana Aleksić načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Doma zdravlja Kruševac.

Prošle sedmice je bilo duplo više pacijenata koji su kovid pozitivni nego prošle a ove sedmice je takođe taj broj povećan i raste i dalje, kaže dr Aleksić.

Od početka pandemije simptomi i znaci bolesti su slični uz povremene modulacije.

Deca imaju povišenu telesnu temperaturu – od blago povišene do jako visoke,javlja se osećaj grebanja i bol u grlu,kašalj. Ono što je karakteristično za adolescente jeste da se kod nekih javlja i bol u grudima prilikom kašlja a primećujemo i promuklost. Bilo je i pacijenata koji su imali mučninu koaj je praćena povraćanjem, objašnjava dr Aleksić.

Podsećanja radi, drugo polugodište za đake u Srbiji počinje 24. januara a nadležni savetuju oprez i obavezno poštovanje svih epidemioloških mera.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar