NASELJENO MESTO BOLJEVAC DOBILO ASFALT

J.M. 12-05-2022

Naseljeno mesto Boljevac u mesnoj zajednici Ribare na asfalt je čekalo 50 godina. Novoasfaltiran put sa saradnicima je obišla gradonačelnik Jasmina Palurović koja je se meštanima razgovarala o stanju škole, ali i o drugim problemima sa kojima su suočeni.

- Mi smo kroz plan i program odredili uređenje asfalta kroz ovo selo, oko 2,5 km puta je urađeno i ovi meštani su jako zadovoljni, jer su oni na ovo dugo čekali. Sada se pružila prilika da i oni dobiju asfalt do svojih kuća. Inače, u mesnoj zajednici Ribare, kojoj pripada naseljeno mesto Boljevac i druga naseljena mesta: Grevci, Zubovac... radi se po planu i programu koji je usvojen za ovu godinu. Mi smo s početka ove godine pored ovog asfalta ovde uradili i asfalt prema crkvi u Grevcima, uradili smo u Ribaru put prema na Samaru, i to u dužini negde oko 600 metara, uradili smo u Ribaru put Agatonovići-Miladinovići, takođe negde 600 metara dužine. Ovaj put u Boljevcima bio je najduži koji smo uradili, to je preko 2,5 km i najviše je novca izdvojeno za ovaj put. Ukupno za radove u Boljevcu i Ribaru izdvojeno je oko 25 miliona dinara, a izvođač radova je Kruševac put – kazala je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović i istakla da se nastavlja i dalje rad po planu i po prioritetima, kako je to zacrtano u programu Grada Kruševca i mesnih zajednica sa naše teritorije.

Meštani Boljevca saglasni su da će im asfaltiranje ovog puta olakšati svakodnevne obaveze, a naročito je važno, kažu, deci.

- Konačno, posle 50 godina čekanja i zahteva dočekali smo asfalt. Nažalost, dosta ljudi se odselilo baš zbog puta. Ovde imamo i decu, uglavnom od četvrtog razreda pa do osmog, a to su đaci-pešaci koji pešače oko tri kilometra do prvog autobusa, kako bi išli do matične škole u Ribaru, koja od četvrtog do osmog prima đake iz okolnih sela. U našoj školi ovde sada imamo samo šest učenika nažalost. Nadamo se da će ovo vratiti neki broj stanovnika, jer ovde je 80 domaćinstava, a od toga danas je 40 koji su aktivni i žive tu. Ima oko 20-oro dece. Inače, ovo je jedna lepa destinacija turistička, jer je u blizini Ribarske Banje, tu je čist vazduh, visina, pogled odavde, pa se nadam da će to prepoznati turisti i početi da svraćaju ovde gde je prirodna proizvodnja hrane, mleka, sira... Sve što može čovek da poželi – kaže predsednik mesne zajednice Ribare Berislav Mitić.

Inače, vrednost radova na putu u Boljevcu i naseljenom mestu Ribare je nešto više od 20 miliona dinara. Put u Grevcima je vrednosti oko 4 miliona, dok je u Rosici na asfaltiranje puta utrošeno oko 8 miliona.
Ukupno komentara 0

Ostavite komentar