U TOKU MANIFESTACIJA „MAJ –MESEC MATEMATIKE“

I.M. 13-05-2022

U okviru manifestacije „Maj – mesec matematike“ u Centru za stručno usavršavanje realizovana je radionica sa temom „Futošiki“.

Radionici „Futošiki“ prisustvovali su učenici 4. razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Vuk Karadžić“ , kao i učenici 6. razreda Osnovne škole „Jovan Popović“, istakla je Katarina Perović nastavnik matematike i objasnila kako se igra igra futošiki.

To je igra koja je slična sudoku. Učesnici imaju kvadrat određenih dimenzija gde treba da upišu u svaki red i u svaku kolonu brojeve od 1 do 3, od 1 do 4, od 1 do 5, tako da se ne ponavljaju a pritom imaju postavljene i određene uslove da postoji odgovarajući poredak pošto su dodati znaci veće i manje između brojeva,objašnjava Perović i dodaje da igrica može da se igra po nivoima.

U okviru obeležavanje pomenute manifestacije u centru je tokom nedelje realizovana i radionica na temu „Geometrija u arapskoj umetnosti“ a u holu centra aktuelna je izložba upravo o matematici pripremljena od strane Centra za promociju nauke.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar