DVA VEKA ŠKOLE U KONJUHU

Nikola Popović 24-05-2022

U Domu kulture u Konjuhu Osnovna škola "Brana Pavlović", svečanom akademijom obeležila je 201 godinu postojanja.

Naime, u manastiru Sveti Nikola u Komaranu, 1821. godine otpočela je sa radom škola za decu iz Kruševca i ovog kraja. Osnovna škola "Brana Pavlović" ima 202 učenika raspoređenih u 17 odeljenja a ima područna odeljenja u Brajkovcu, Beloj Vodi, Kamenaru, Ljubavi i Lazarevcu.

Prioritet, po rečima direktorke škole koja slavi više od dva veka postojanja, Snežane Aleksić, je da se u narednom periodu omoguće najsavremenija nastavna učila i sredstva učenicima i da imaju optimalne uslove za rad u školskoj zgradi.

- Naravno, kolektiv OŠ “Brana Pavlović” ima izuzetnu saradnju sa lokalnom samoupravom i podrška od strane Gradske uprave i vladajućih struktura je od velikog značaja, obzirom da se radi o školi sa seoskog područija koja je u poslednjih nekoliko godina dobila zaista moderna naučno obrazovna sredstva. Tome se nadamo i u narednom periodu - rekla je direktorka škole Snežana Aleksić.

Svečanoj Akademiji povodom 201 godine postojanja pored đaka i roditelja prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave i javnog i privrednog života grada Kruševca, kao i bivši đaci Osnovne škole “Brana Pavlović” u u Konjuhu.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar