KOMPANIJE RASINSKOG OKRUGA NA 64. MEĐUNARODNOM SAJAMU TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA

J.M. 24-05-2022

Na Beogradskom sajmu otpоčeo je 64. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, koji će trajati do 27. maja. Ove godine na sajmu učestvuje više od 500 izlagača, proizvodnih i projektantskih kompanija, naučno-istraživačkih i obrazovnih institucija i inovativnih pojedinaca iz tridesetak zemalja sveta, a svoje mesto među izlagačima našle su i kompanije iz Rasinskog okruga.

- Na nacionalnom štandu Privredne komore Srbije od 15 kompanija, sedam kompanija je iz Rasinskog okruga, a imamo i jednu kompaniju koja ima svoj samostalan nastup na sajmu. Sajam tehnike je veoma značajan za naše privrednik kako bi se upoznali sa novim dostignućima oblasti industrijskih tehnologija, digitalizacijom i robotikom, kao pojedinostima u oblasti „Industrije 4.0“ – navela je ovom prilikom Maja Makrović, direktorka PKS RPK Rasinskog upravnog okruga i izrazila zadovoljstvo što je štand Privredne komore Srbije obišao i predsednik Skupštine grada Kruševca, Predrag Vukićević koji će dati svoju podršku izgradnji Regionalnog naučno tehnološkog parka u Kruševcu.

Na sajmu će se ove godine samostalno predstaviti kompanija „Prva petoletka“ iz Trstenika, dok će se na štandu Privredne komore Srbije predstaviti kompanija „Armature“ Aleksandrovac, „Sanvi“ Trstenik, „Vladex“ Velika Drenova, „Trolex Inženjering“ i „Mašinotehnik“ iz Trstenika, „Bramy“ iz Aleksandrovca, kao i kompanija „IC Systems Automatika“ iz Kruševca koja se ovim poslom bavi već 20 godina.

- Ove godine slavimo jedan lep jubilej, 20 godina postojanja i ujedno i useljenje u nove prostorije koje se nalaze u Industrijskoj zoni na Jasičkom putu. Ove godine smo pozvani da prisustvujemo na Sajmu tehnike, gde ćemo iskoristiti priliku da malo promovišemo naše usluge i znanja svih ovih godina i da probamo da steknemo nove kupce i nove klijente – ističe Ivan Filipović, u ime kompanije „IC Systems Automatika“.

Sajam će ugostiti veliki broj i domaćih i stranih renomiranih proizvođača, a ove godine će se održati pod sloganom „Inovacije pred vašim očima“.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar