U KAONIKU U TRODNEVNOJ POSETI DECA SA KOSOVA I METOHIJE

D.K. 27-05-2022

Udruženje "Marko Cara Milanović" izKaonika inicijator je druženja dece iz Kaonika sa decom sa Kosova i Metohije. URibarskoj dolini i Kruševcu boravi 41 dete i 4 nastavnika iz sela Banje i Suvo Grlo. 

Prilikom ove posete pored druženja, prijateljskih utakmica obiće će i kulturne i druge znamenitosti. Udruženje "Marko Cara Milanović" iz Kaonika inicijator je druženja dece iz Kaonika sa decom sa Kosova i Metohije.

- Ideju Udruženja prihvatili smo punim srcem i danas smo srećni što smo u prilici da ukažemo gostoprimstvo deci i njihovm nastavnicima sa Kosova Metohije, - istakao je direktor škole u Velikom Šiljegovcu i u područnim odeljenjima Dragan Ignjatović.

- Naša želja je bila da onima koji žive u enklavi pružimo trenutke predaha, da pokažemo naše gostoljublje i saosećanje sa prilikama sa kojima se oni svakodnevno susreću - naglasio je predsednik Udruženja Miroljub Milanović Cara.

Prilikom ove posete pored druženja, prijateljskih utakmica, gosti će obići Ribarsku Banju, manastire Sveti Roman i Pokrov Presvete Bogorodice u Đunisu, popularni Dino park, arheološki park i crkvu Lazaricu i još puno mesta koja se u okviru trodnevnog boravka mogu posetiti.

Inače, namera je organizatora da ovakve i slične posete dece sa Kosova i Metohije prerastu u redovnu aktivnost Udruženja, te se već za mesec dana planira slično druženje. Utisci gostiju su više nego pozitivni, što se moglo videti po dečijim osmesima i ponašanju, a poneka suza bila je isključivo radosnica, kojom su i gosti i domaćini pokazali koliko je Srbija velika, a srca i duše naših ljudi široki.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar