ODRŽIVO- ZELENO POSLOVANJE IZAZOV TRENUTKA

Nikola Popović 27-05-2022

U Privrednoj komori Srbije-Regionalnoj komori u Kruševcu, održana je sednica Parlamenta privrednika. Zelena agenda i kako postići održiv nivo aktuelne "zelene" potrebe tržišta bila je tema skupa privrednika, koji su imali priliku da od eminentnih predavača saznaju koje su aktuelnosti i dometi u ovoj oblasti.

Sednica je održana u okviru programa ''Rešavanje pitanja zaduženja i prestanka poslovanja privrednih subjekata u regionu Zapadnog Balkana'', koji realizuje Privredna komora Srbije, u saradnji sa Ministarstvom privrede, uz podršku Međunarodne finansijske korporacije - članice Grupe Svetske banke i Vlade Švajcarske - Sekretarijata za ekonomske poslove.

Skup je otvorio predsednik Parlamenta privrednika, Rade Jeftović, a o cirkularnoj ekonomiji i njenom značaju u aktuelnom globalnom trenutku kroz prizmu privrednog sistema u Srbiji govorio je Siniša Mitrović iz Privredne komore Srbije. U ima grada Kruševca skup je pozdravio pomoćnik gradonačelnice Ivan Parezanović. Takođe, na sednici je bilo reči, između ostalog, kako odgovoriti na ove zahteve, „zelene“ potrebe tržišta, i kako prilagoditi i unaprediti poslovanje.

- Prilagođavanje aktuelnom momentu u kom se nalazi globalna privreda usled Specijalne operacije u Ukrajini od strane Rusije i politički odgovori ostatka sveta, ali epidemiološka situacija, suočili su celokupnu privredu Srbije sa mnogim izazovima i nametnuli potrebu za promenama i što bržim prilagođavanjem novim tržišnim uslovima - izjavio je medijima neposredno pred početak tematske sednice Parlamenta privrednika Rasinkog okruga, rukovodilac Centra za cirkularnu ekonomiju Privredne komore Srbije Siniša Mitrović.

- Takođe, moramo povećati proizvodnju repromaterijala od reciklaže, jer samo 14 posto od ukupne količine otpada recikliramo, a to je na veoma niskom nivou u odnosu na region, Evropu i svet, napominje Mitrović.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar