ON LAJN KUPOVINA U PORASTU, BUDITE OPREZNI, PRATITE KOMENATRE PRETHODNIH KORISNIKA

D.K. 29-07-2022

Masovnom upotrebom kompujetra i mobilnih telefona u porastu je i broj usluga koje se obavljaju on lajn. U Srbiji više od 80 odsto domaćinstava ima računare, 78 njih i internet, dok čak 95 odsto sugrađana koristi mobilne telefone. Dobra obuka, da ne bi došlo do zloupotrebe pri kupovini na ovaj način, glavno je sredstvo u borbi protiv zloupotrebe mreža za masovnu komunikaciju.

On lajn kupovina je u porastu u našoj zemlji, što se naročito odrazilo u doba epidemije Korona virusom.

- Najviše se elektronskim putem obavlja plaćanje komunalnih i drugih usluga - istakao

je Davor Jovanović iz Udruženja "Moj genijalac".

Globalne mreže su prema ovim podacima dostupne većini stanovništva, a nedavno je u našem okugu obavljena i obuka za 81 ženu polaznicu iz ruralnih područja kako bi i one savladale kompujetrske veštine i bile konkurentne na tršištu sa svojim proizvodima iz domaće radinosti i uopšte iz sveta masovnih komunikacija.

Potencijalne zloupotrebe on lajn kupovine je moguće sprečiti samo velikom opreznošću i koncentracijom, jer samo jedan znak u poruci može biti poslat i sa lažnog profila. U svetu informatike zvanična definicija on lajn prodavnice je sastavni deo procesa poznatog kao on lajn kupovina. On lajn kupovina podrazumeva proces u okviru koga posetioci mogu da kupuju određene proizvode ili usluge koje se nude u okviru on lajn prodavnice.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar