NAPREDAK I TSC PODELILI BODOVE POD BAGDALOM

14-08-2022

U 6.kolu Superlige Srbije fudbaleri Napretka I TSC-a odigrali su meč bez golova na Gradskom stadionu u Kruševcu. Napredak je drugim remijem u sezoni došao do svog drugog boda i tako pobegao sa začelja tabele dok je ekipi iz Bačke Topole ovo bio deveti bod koji ih svrstava na peto mesto na tabeli.

Dosadašnji susreti Kruševljana i Topolčana obilovali su golovima, preveliki respekt koji su i uoči utakmice pokazali treneri Dušan Đorđević i Žarko Lazetić, učinio je da su obe strane najpre gledale da sačuvaju svoju mrežu. Napredak je napredovao, toliko da doda još jedan bod na svoj konto, ali nedovoljno da bi ostvario prvu pobedu u sezoni.

TSC je cementiranjem odbrane probao da čeka protivnika i kazni ga za svaku grešku kontrama i time nastavi sjajnu seriju igara i rezultata u gostima, dok Napredak sebi nikako nije ponovo smeo da dozvoli olako primljene golove kao u prethodnom susretu protiv Javora. Ipak, čini se da su obe ekipe morale da budu hrabrije u pojedinim delovima meča, posebno onim u kojem su probale da dominiraju.

Skromno prvo poluvreme nije donelo previše uzbuđenja. Preuzimale su obe ekipe u svojim periodima igre incijativu, ali najozbiljnije pretnje dolazile su van kaznenog prostora. Najpre je Bolha, posle oduzete lopte protivniku, iz projektila sa dvadesetak metara gađao mesto u kom se sastavljaju prečka i staviva na početku meča, da bi nešto kasnije mladi napadač gostiju, Petar Ratkov, posle odličnog driblinga, iskosa sa ivice šesnaesterca promašio gol. Doduše, Mirčevski je imao sjajnu priliku da posle najlepše akcije TSC-a u prvom delu dovede svoj tim u vođstvo, ali se isprečila i ofsajd pozicija i najbolji pojedinac Napretka na početku sezone, golman Nikola Petrić.

Ako su nešto izvrsno radila oba tima u prvih 45 minuta to su svakako bili defanzivni zadaci koji nosi dozvolili puno prostora rivalu, mada, moraćemo reći da je i nemaštovitost sa obe strane mnogo doprinela uspešnosti odbrane.

Ni drugi deo susreta nije previše popravio generalni utisak s meča, čini se da je Mirčevski morao mnogo ozbiljnije u momentu kada je neometan imao zicer i šutao pored okvira. Nije se sa druge strane proslavio ni Bastajić iako je imao dobru priliku. A da se Đakovac bolje snašao na kraju susreta, kada je najpre predriblao nekoliko domaćih igrača, a onda se pred udarac spetljao, verovatno Petrić ne bi ostao najzapaženiji igrač meča...

Napredak je upisao tek drugi bod i sigurno neće moći biti zadovoljan današnjim rezultatom, iako je igrao protiv trenutno mnogo spremnije ekipe, dok je TSC ponovo napravio ono što želi na protivničkom terenu i upisao još jedan meč bez primljenog gola i osmi bod u gostima za ukupnih devet.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar