ZAVRŠENA TRADICIONALNA MANIFESTACIJA „TRSTENIK NA MORAVI“

Dragan Ivanović 16-08-2022

Program ovogodišnje, već tradicionalne, kulturno zabavne i sportske manifestacije „Trstenik na Moravi“ počeo je izložbom dokumentarne fotografije pod nazivom „Trstenik na Moravi 2005 -2022“ na bedemu šetališta.

Program je nastavljen na platou ispred opštine Trstenik, gde je održana eko kolonija za decu pod nazivom „Šta umem i šta znam“ autorke Radmile Nedeljković. Deca su videla i predstavu „Zemlja dembelija“ dok je na gradskoj plaži održana likovna kolonija.

U sredu, 10. avgusta je svečano otvorena manifestacija, a zatim dodeljena nagrada „Najmoravac“ Ljubiši Radojeviću posthumno, pa je predsednica Opštine Trstenik Milena Turk nagradu uručila njegovom sinovcu Ljubiši Radojeviću nakon čega je održan koncert Jelena i Džubo, kom je sledio vatromet.

Sportsko nadmetanje „Vodena noć“ održano je 11. avgusta na gradskom bazenu, a zatim je plesna grupa „Luna“ održala svoj koncert. Na gradskoj plaži je održana promotivna vožnja čamcima Moravom.

U petak 12 avgusta na platou ispred opštine Trstenik karate veštine demonstrirali su članovi Karate kluba „Prva petoletka“, a posle toga su usledile dečije igre i animacije.

U subotu 13. avgusta na gradskoj plaži održan je muzički program uz orkestar „Moravci“, a nastupili su i lokalni izvođači. Održano je i takmičenje u kuvanju riblje čorbe takmičilo se 20 ekipa, stručni žiri je za njbolje skuvanu riblju čorbu proglasio ekipu Aero kluba Trstenik, drugo mesto zauzela je ekipa „Komarci“, a treće mesto ekipa Sportski centar Trstenik, zatim je održana Moravska regata, odnosno defile učesnika od Vrnjačke Banje do Trstenika niz Zapadnu Moravu. Najzanimljiviji deo programa ove manifestacije je svakako trka čamaca s motkom. Ovogodišnji pobednik i Moravski vitez je Uroš Milunović iz Trstenika, a posle trke održan je i plivački maraton. Za to vreme na platou ispred opštine Trstenik na programu je bila trka beba ili popularno „Bebi maraton“, posle čega je usledilo karaoka takmičenje.

U nedelju 14 .avgusta, poslednjeg dana održavanja manifestacije „Trstenik na Moravi“, na gradskoj plaži su se takmičili pioniri u pecanju, a zatim je održana Moravska regata, defile od Trstenika do Počekovine. Svečano zatvaranje ove tradicionalne manifestacije obavljeno je na Omladinskom trgu, gde su dodeljene zahvalnice i diplome uz koncert grupe „Lokomotion“.

Organizator manifestacije ’’Trstenik na Moravi’’ i ove godine je Turistička organizacija opštine Trstenik, pokrovitelj je Opština Trstenik uz podršku većeg broja sponzora.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar