BICIKLISTIČKE STAZE U KRUŠEVCU – BORDE BOJE

22-09-2022

Ko je ovih dana prolazio Aerodromskom ulicom, svakako je zapazio da su biciklističke staze obojene u bordo boju. Kako iz kruševačkog Poslovnog centra navode, plan je da se sve biciklističke staze koje se nalaze na kolovozima u potpunosti prefarbaju u ovu boju i na taj način vidljivo izdvoje, a sve kako bi se povećala bezbednost biciklista u saobraćaju.

- Zaista smo hteli na taj način da naše biciklističke staze u Kruševcu približimo onim stazama koje se već nalaze u nekim evropskim gradovima, koje su modernije i koje na jedan upečatljiv način povećavaju bezbednost svih učesnika u saobraćaju, kako samih biciklista tako i pešaka, upravljača motornih i ne motornih vozila. Kako sam pomenuo, na jedan autentičan način odvojene su same biciklističke staze od ostale saobraćajne površine koja je namenjena kretanju motornih vozila. Tako, pored staze u Aerodromskoj ulici do kraja godine nam je plan da obeležimo pomenutom bojom i biciklističke staze u Vidovdanskoj ulici, na Kosturnici i u ulici pored kasarne „Car Lazar“, tačnije u Balkanskoj ulici. Iskreno se nadam da ćemo do kraja godine imati biciklističke staze u nekom modernijem svetlu, što pored aspekta funkcionalnosti bezbednosti saobraćaja, pruža i jednu urbanističku estetiku našeg grada, jer pored tih belih oznaka sada imamo i neke koje su u drugoj boji – kaže Miloš Milošević, direktor JP „Poslovni centar“ Kruševac.

U nadležnosti Poslovnog centra od nedavno je i ugradnja i održavanje takozvanih „ležećih policajaca“.

- Mi smo na jednoj od prethodnih sednica Skupštine grada dobili nove poslove, tačnije dodeljena nam je nova delatnost koja se odnosi na ugradnju i održavanje tehničkih sredstava za usporavanje saobraćaja na putevima, takozvanih veštačkih izbočina, odnosno „ležećih policajaca“, ali sa pratećom vertikalnom signalizacijom. Ovim poslom zaista naše preduzeće uzima sve veće učešće kad je u pitanju bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a što nam je i cilj. Mi smo u prethodnom vremenskom periodu ugradili ležeće policajce u nekoliko ulica u našem gradu i to u ulicama Gavrila Principa, Vojvode Stepe, Beogradskoj ulici na Bagdali, Drinskoj ulici u Lazarici, a paralelno smo radili i ugradnju istih u seoskim područjima u zonama škola, tačnije u selu Dvorane, Dedina i Vratare – kaže Milošević.

Cilj je, navode iz Poslovnog centra da se ova sredstva podjednako ugrađuju i na seoskom u gradskom području, jer je bezbednost učesnika u saobraćaju važna na svim putevima Kruševca.
Ukupno komentara 0

Ostavite komentar