U KOVID BOLNICI U KRUŠEVCU TRENUTNO SMEŠTENO 85 PACIJENATA

D.K. 17-01-2023

U Kovid bolnici u Kruševcu trenutno je smešteno 85 pacijenata, uglavnom starije životne dobi i sa udruženim oboljenjima. U ovoj ustanovi radi i Dijalizni centar za pacijente čija oboljenja zahtevaju ovakav vid terpapije

U sezoni smo respiratronih infekcija, a prema hospitalizovanim pacijentima čini se da Kovid i dalje aktivno cirkuliše u vazduhu. Hospitalizovani pacijenti uglavnom su iz drugih okruga, starije životne dobi, pozitivni na Kovid virus, ali najviše problema u stvari stvaraju njihova hronična i druga oboljenja, isiče rukovodilac Kovid bolnice Kruševac profesor doktor Boris Đinđic. Dijalizni centar namenjen je onim pacijentima koji leče nefrološka oboljenja i aktivno radi sa 24 -oro satnom pokrivenošću, uz prisustvo dva nefrologa, dodaje profesor Đinđic. Ovo je izuzetno važna činjenica, ako se zna da bolnica u Parunovcu zbrinjava pacijente iz nekoliko upravnih okruga. I dalje, po medicinskim protokolima, na snazi je pravilo da pacijenti sa povišenom telesnom temperaturom prvo odlaze u Kovid ambulantu u sklopu Kovid bolnice, a potom ukolko nisu pozitivni na Kovid odlaze svom izabranom lekaru, a ukoliko im je dijagnostikovano postojanje virusa leče se, zavisno od stepena infekcije po uputstvima i preporukama naših lekara, ističe profesor Đinđić.

Inače od 85 hospitalizovanih, troje je priključeno na respiratore, a 15 pacijenata je u jedinici intenzivne nege, jer se njihovo zdravstveno stanje smatra kritičnim. Po rečima lekara, iako Kovid virus smanjuje svoju virulencu i dalje je prisutan, te se treba čuvati i primenjivati pojačane mere lične higijene, radnog i kućnog prostora.
Ukupno komentara 0

Ostavite komentar