NIVOI REKA SU U OPADANJU

V.V. 24-01-2023

Republički hidrometeorološki zavod za naredne dane najavljuje manje količine padavina, a nedavne kiše tokom kojih je za kratak vremenki period zabeležena velika količina padavina izazvale su izlivanje reka i rečica, kao i klizišta na pojedinim mestima.

Posle nekoliko dana nivoi reka su u opadanju, a u opštinama koje su najviše pogođene tokom poplava sada sledi procena štete. Na teritoriji našeg grada manjih intervencija bilo je u Cerovi, Trebotinu, Koševima i Pepeljevcu.

- Usled poplavnog talasa i velikih padavina koje su bile pre nekoliko dana, akumulacija Ćelije je prihvatila udarni talas koji je bio u tom momentu i zabležen je istorijski maksimum otkad se beleži ulaz vode u jezero Ćelije od 240 metara kubnih.

Približni talasi su bili 1984. i 2014. godine kada je maksimum bio 210 metara kubnih – naveo je Dušan Todorović, načelnik Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije grada Kruševca.

U ovom momentu nema nijednog aktiviranog klizišta, sem prijave za odron zemljišta u Grkljanu što datira od pre. Kako kaže Todorović na teritoriji našeg grada nije bilo toliko kiše koja bi pokrenula klizišta.
Ukupno komentara 0

Ostavite komentar