TEHNIČAR DRUMSKOG SAOBRAĆAJA NA TREĆEM MESTU U SRBIJI PO INTERESOVANJU UČENIKA

D.K. 24-01-2023

Prva tehnička škola Kruševac obrazuje učenike u tri područja rada i ove školske godine upisala je 13 odeljenja.

- Od uvođenja dualnog obrazovanja odmah je pristupila ovom metodu radne nastave i rezultati su vidljivi - ističe direktor škole Bratislav Pešić.

- Na dualnom obrazovanju i resorno ministarstvo, ali i drugi subjekti stavljaju akcenat pa neki naši učenici praktični deo nastave obavljaju u kompanijama, firmama i preduzećima na teritorji Grada Kruševca - dodaje Pešić.

Najtraženije zanimanje je tehničar drumskog saobraćaja, u okviru koga učenici, nakon obuke mogu da dobiju i dovolu B kategorije, a poslednjih godina veoma je intersantno i za devojčice. Interesantan je podatak da je ovaj obrazovni profil bio na trećem mestu u Srbiji po interesovanju učenika ove školske godine. Tekuću nastavnu godinu u prvi razred u 13 odeljenja, a u okviru 11 područja rada upisalo je 300 učenika, dok ih je u školi ukupno 1005. Brojne nagrade sa Republičkih, ali i internacionalnih takmičenja govore u prilog da ovaj način uvođenja dece u praktični deo nastave van školskog objekta dalje rezultate. Osnovni deo prakse i dalje se izvodi u radionicama u okviru škole.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar