U SREDU RUKOMETNI SPEKTAKL

30-01-2023

Rukometašice Napretka 12 u sredu u Hali sportova dočekuju ekipu Vojvodine u okviru Kupa Srbije. Meč se igra u Hali sportova sa početkom u 20 časova.

Mlade rukometašice Napretka – 12 posle sjajnih igara u prvenstvu Super B lige, gde posle prvog dela šampionata zauzimaju drugu poziciju, sada očekuje pravi ispit i duel sa Vojvodinom, koja je član najelitnije lige – Superlige.

Pokazale su Čarapanke da imaju kvaliteta da se uhvate u koštac sa najboljim ekipama u Srbiji. One su to pokazale u utakmicama Super B lige gde su nakon prvog dela ostvarile odličan rezultat. U devet odigranih utakmica ostvarile su sedam pobeda, jedan remi i poraz. Jedini poraz došao je nesrećno na gostovanju Crvenoj Zvezdi, koja je prvoplasirana sa svim pobedama, dok je remi upisan na teškom gostovanju u Prokuplju protiv Topličanina. Pobede su upisale protiv Radničkog, Srema, Temerina, Halaž Jožefa, Mladog radnika, Beograda i Sloge.

Do duela koji ih očekuje sa Vojvodinom rukometašice Napretka – 12 su došle i sjajnim igrama u Kupu gde su uspele da osvoje pehar pobednika Kupa regiona i dobile šansu da odmere snage sa superligaškom ekipom. Rukometašice iz Novog Sada se nalaze na trećem mestu Arkus Superlige sa šest pobeda i četiri poraza.

„Očekuje nas izuzetan protivnik ali devojke su svojim zalaganjem zaslužile šansu da odmere snagu sa jednom od najboljih ekipa u zemlji što rezultati tima iz Novog Sada i potvrđuju. Devojke vredno treniraju i spremaju se za duel sa Vojvodinom ali pre svega tempiraju formu za nastavak prvenstva Super B lige gde želimo da pokušamo da zadržimo mesto na kojem smo sada i da se posle dugog niza godina vratimo u najelitnije takmičenje u Srbiji.“ – ističe sportski direktor Ljiljana Maksić.

U fokusu svih klubu pored utakmice sa renomiranim protivnikom je i pre svega što kvalitetnija priprema za nastavak šampionata.

„Odlično radimo na treninzima, uz nas su i mlađe kategorije kluba koje nam pomažu na treninzima, cela ekipa je odlična. Sarardnja sa svima u klubu je fenomenalna, bodrimo jedni druge i tako ćemo nastaviti“ – napominje Dragana Petković jedan od lidera ekipe.

O duelu sa Vojvodinom Jovana Živković očekuje da njen tim pokaže dobar rad sa treninga i pripremnih utakmica.

„Imaju iskusne igračice ali lopta je okruga. Nas krasi borbenost od prvog do zadnjeg minuta, tako da verujem da će utakmica biti neizvesna i zanimljiva. – ističe Živković.

Meč Kupa Srbije igra se u sredu sa početkom od 20 časova u Hali sportova. Ulaz je besplatan i iz kluba pozivaju sve sugrađane da dođu i daju podršku devojkama na ovom meču koji može mnogo da im donese i za nastavak prvenstva Super B lige.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar