ODRŽANA VEŽBA CIVILNE ZAŠTITE – SIMULACIJA ZEMLJOTRESA U PADEŽU I KONJUHU

Nikola Petrović 17-03-2023

U dvorištu OŠ „Brana Pavlović“ u Konjuhu i „Vasa Pelagić“ u Padežu, izvedena je vežba „Postupanje u slučaju prirodne katastrofe – zemljotresa“.

Nakon oglašavanja opsanosti od prirodne nepogode, zvučnim signalom sa Doma kulture, đaci, nastavnici i drugo školsko osoblje krenuli su u evakuaciju. Vežba je podrazumevala simulaciju zemljotresa i svi su se povinovali zahtevima situacije u realnoj opasnosti.

Učenici su napustili objekat u redu i bez panike. Prihvatili su ih pripadnici Komunalne milicije i Crvenog krsta, da bi im pružili hitnu medicinsku pomoć. Vozilo službe Hitne pomoći odvezlo je navodne povređene učesnike u simulaciji. Nakon završetka vežbe, komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnica Jasmina Palurović, pozdravila je učesnike.

U izjavi medijima, Palurović je naglasila da je važno biti spreman za eventualno postupanje u realnim opasnim situacijama i da se spremno dočeka bilo koja elementarna nepogoda.

- Dobro je da su i službe proverile svoju spremnost u situaciji koja je simulirana i pokazali su spremnost kao i vi vašu pribranost prilikom evakuacije - zaključila je gradonačelnica i komandant Štaba, Jasmina Palurović.

Pored učenika i meštana, u pokaznoj vežbi Civilne zaštite učestvovali su pripadnici Komunalne milicije, Odeljenja za poslove odbrane od poplava i vanredne situacije, Crvenog krsta, Doma zdravlja i Hitne medicinske pomoći. Vežbi je prisustvovao, uz gradonačelnicu Jasminu Palurović, koja je i komandant Štaba za vanredne situacije sa saradnicima i komandant vatrogasno-spasilačke brigade, Vladica Stanković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Aleksandar Lazarević, lekari Hitne pomoći i aktivisti Crvenog krsta. Vežbi su prisustvovali i predstavnici Vojske i Policije kao i meštani sela Konjuh.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar