ODRŽANA 8. SEDNICA SAVETA ZA MLADE GRADA KRUŠEVCA

J.M. 17-03-2023

Prva ovogodišnja, a inače 8. po redu sednica Saveta za mlade grada Kruševca okupila je predstavnike grada i brojnih udruženja, a među tačkama dnevnog reda izdvojila se ona koja se ticala definisanja upitnika usmerenog na potrebe i stavove mladih grada Kruševca za tekuću godinu, a sve kako bi se adkevatno isplanirao program neformalnog obrazovanja Kancelarije za mlade Odeljenja za društvene delatnosti grada Kruševca.

- Radi se o upitniku koji će obuhvatiti sve mlade ljude starosti do 30 godina, a koji će ispitati šta je to što je njima neophodno, pre svega mislim na programe neformalne obuke koje Kancelarija za mlade sprovodi. Prošle godine smo imali isti princip rada, te su i rezultatu i zadovoljstvo mladih obukama na visokom nivou. To, zapravo, znači da ono što mladi žele, mi se trudimo i da organizujemo. Uz to, ispitivaćemo i stavove mladih o tome šta im je važno u sportskom, kulturnom, društvenom životu – kazao je predsednik Saveta i zamenik gradonačelnice, Aleksandar Jovanović.

Uz ovo, na sednici su razmatrani i projekti koji se realizuju u okviru Lokalnog akcionog plana za mlade.

- Ove godine izdvojeno je 1.500.000, 00 dinara i podržano je 15 projekata, a cilj nam je da u ovoj godini što više mladih prođe kroz ove obuke i projekte – istakao je Jovanović i naveo da je taj broj prošle godine vio više od 4.500 mladih. cilj nam je da u ovoj godini [to vi[e mladih pro]e kroy ove obuke i projekte

Članovima Saveta za mlade, na osmoj sednici predstavljen je i program obeležavanja Međunarodnog dana umetnosti koji će se po drugi put realizovati u aprilu tekuće godine, kao i Međunarodnog dana mladih. Inače, naredna, deveta, sednica Saveta za mlade grada Kruševca zakazana je za drugi kvartal 2023. godine.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar