U KRUŠEVCU ZAPALJEN PLAMEN PRIJATELJSTVA SPORTSKIH IGARA MLADIH

24-05-2023

Posle deset godina Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Srbiji svaki grad se može pohvaliti da ima uspešne mlade sportiste koji su učestvovali na Sportskim igrama mladih i upravo oni nose baklju prijateljstva. U Kruševcu je ta čast pripala fudbalerki Marti Terzić, učesnici završnice u Splitu i jednom od najperspektivnijih mladih košarkaša Nikoli Karaliću. Decu su pozdravili pomoćnik gradonačelnice za sport Vladimir Petrović i jedna od najuspešnijih rukometašica sa ovih prostora Ljiljana Knežević.

„Danas je ovo najlepša slika u Kruševcu. Zadovoljna deca, deca koja trče, smeju se i raduju. Znam da im je teško dok su mali da se nose sa porazima, ali “spoticanja” i reakcija sa tribina je uvek bilo i biće. Na nama odraslima je da se potrudimo da toga bude što manje, da shvate koliko je važno da budu tim, da poštuju protivnika. To sam govrila i mojim devojkama iz ŽRK “Napredak” i mislim da je upravo to zajedništvo dovelo do ovog našeg istprijskog uspeha, plasmana u Superligu.“

Pomoćnik gradonačelnika Vladimir Petrović istakao je da ga raduje što su pored dece tu i roditelji, učitelji, nastavnici i treneri, jer zadatak nas odraslih je da decu podržimo u njihovoj želji da se druže i bave sportom:

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što mogu da vas pozdravim u ovako velikom broju, jer sve što radimo proteklih godina, radimo zbog vas mladih i ova manifestacija sa kojom imamo dugogodišnju saradnju, pokazala se kao prava stvar za vaše druženje, zabavu i rekreaciju.“

Najuspešniji na turnirima u Kruševcu izborili su plasman na Regionalno finale u Lebanu 14. juna:

Coca-Cola kup za devojčice ekipa ŽFK „Napredak Junior“,

Coca-Cola kup za dečake ekipa „Duel“,

Mali fudbal za dečake 2012. i mlađe ekipa „Duel Juniors“,

Basket 3x3 dečaci ekipa „Kruševac voriors“,

Basket 3x3 devojčice ekipa „Indijanke“,

Lino između dve vatre 2012. ekipa „Jelina deca“,

Atletika (trka na 60 metara): Dimitrije Zipalović, Maksim Pavlović, Vojin Milosavljević, Lara Ivanović, Anđelija Mitrović, Una Radosavljević kategorija 2012. i mlađi; Ratko Stevančević, Kosta Jovanović, Tadija Vojinović, Nina Milosavljević, Helena Kostoski, Đurđina Minić kategorija 2014. i mlađi.

Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih održaće se od 10. jula u Banji Ždrelo. U drugoj polovini avgusta SIM-ovce očekuje i Međunarodna završnica gde će se družiti i takmičiti sa svojim vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih putuje kroz Srbiju i ovoj desetoj, jubilarnoj sezoni Igara u Srbiji nosi važnu poruku “Pružam ruku, ne podmećem nogu”. “Nasilje nije hrabrost!”, “Zaštiti svoj profil na društvenim mrežama!”, “Na društvenim mrežama ne lajkuj nasilno ponašanje!”, “Za sport se vredi boriti, nasilje moramo ukloniti!”, “Kada te nešto muči, ne čuvaj to za sebe, već reci onome kome veruješ!”, samo su neke od poruka koje šalji učesnici Igara u okviru kampanje “Pruži ruku, ne podmeći nogu”.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar