ČLANOVI KARATE KLUBA NAPREDAK BRANE BOJE SRBIJE NA BALKANSKOM PRVENSTVU

24-05-2023

Na Balkanskom prvenstvu koje se organizuje od 26-og do 28-og maja u Baru za reprezentaciju Srbije nastupaće četiri člana Karate kluba Napredak u kategoriji mladih nada.

Kata tim Srbije mladih nada čine članovi Karate kluba Napredak - Tadija Božidarević, Ognjen Andrejić i Petar Pavlović. Oni su proteklog vikenda na internacionalnom Roda kupu osvojili srebrnu medalju i njihova očekivanja su da ispune san i osvoje medalju na Balkanskom prvenstvu.

„Naš san je bio da pokažemo svoje znanje i veštine na Balkanskom prvenstvu, maštali smo i spremali se za to duže vreme i nadamo se da možemo da dođemo do jedne od medalja“ – istakli su članovi kata tima.

U pojedinačnoj kategoriji mladih nada Đurđa Milenković je posle bronzane medalje na Roda kupu u izuzetno jakoj konkurenciji spremna da pruži dobar nastup pod zastavom Srbije.

„Na svakom prvenstvu izuzetno je jaka konkurencija, ja očekujem da pružim svoj maksimum. Naporno smo radili i spremali se za ovo prvenstvo i jedva čekam da nastupim i branim boje svoje zemlje“ – napomenula je Milenković.

Trener mladih nada Žarko Radovanović je zadovoljan treninzima i rezultatima koje su postigli mladi karatisti.

„Zadovoljan sam kako su svi karatisti našeg kluba nastupili na Roda kupu, tome svedoče i rezultate koje smo postigli. Na Balkanskom prvenstvu očekujem dobre nastupe naših članova iako znamo da će biti izuzetno velika konkurecija pošto je učešće najavilo sve zemlje iz okrućenja“ – zaključuje trener Žarko Radovanović.

Balkansko prvenstvo u karateu održava se narednog vikenda u Crnoj Gori gde će nastupati sve zemlje sa Balkana i očekuje se pravi spektakl u nadmetanju mladih karatista.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar