III “DŽEMIJADA” U OBREŽU U NEDELJU 11. JUNA; KO ĆE SKUVATI NAJUKUSNIJI DŽEM?

tekst/foto N. Petrović 02-06-2023

Udruženje žena „Juhorske vile”, uz podršku Opštine Varvarin, u nedelju 11. juna, u dvorištu OŠ „Mirko Tomić” u Obrežu, organizovaće treću po redu privredno – turističku manifestaciju „Džemijada”. Pravo učešća na “Džemijadi” imaju sva udruženja građana, javna i privatna preduzeća, pojedinci.

Organizatori naglašavaju da ne postoje ograničenja kada je u pitanju voće koje će takmičari koristiti prilikom pripreme džema i ne postoje ograničenja kada je u pitanju broj članova u jednoj takmičarskoj ekipi, a prijave su moguće do 9. juna.

Pored takmičarskog dela, posetioce „Džemijade” očekuje i bogat kulturno – umetnički program u organizaciji KUD-a „Kolo”, koncert narodne muzike, modna revija, humoristički program, a sama manifestacija je i sajamskog karaktera pa će tako mnogi preduzetnici iz Obreža predstaviti svoje delatnosti.

Za najukusniji džem, koji će ocenjivati stručna komisija, pripremljene su i bogate nagrade, a pored prvog, drugog i trećeg mesta organizatori su pripremili i nagrade za posetioce „Džemijade”. Zainteresovani za učešće na trećoj po redu obreškoj „Džemijadi”, ali i za sve informacije, kao i za pomoć pri organizaciji, mogu se javiti na broj telefona 062/172-3-553.

„Okupite ekipu, pronađite recept za najbolji džem, naoružajte se voćem, dobrim raspoloženjem i dođite! Da kuvamo, da se družimo, da igramo i pevamo”, poručuju iz Udruženja “Juhorske vile”.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar