ŠKOLSKA GODINA ZAVRŠAVA SE 6. JUNA

tekst/foto: J.M. 02-06-2023

Za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji, ova školska 2022/2023. godina zvanično će biti završena 6. juna. Ovu odluku Vlada Srbije donela je zbog, kako se navodi nedavnih tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo.

- Za sve osnovne i srednje škole u celoj Srbiji, pa i za one u Školskoj upravi Kruševac, školska godina završava se 6. juna, međutim nastavnici moraju da predlože zaključne ocene učenicima, a onda će se učenici, ukoliko misle da mogu da imaju veću zaključnu ocenu, javiti svom nastavniku koji je u obavezi da do 20. juna učenicima omogući da tu ocenu poprave. Kada je reč o završnom ispitu, on će biti organizovan onako kako je predviđeno školskim kalendarom: 21, 22. i 23. juna, a i sve ostale aktivnosti koje se tiču završnog ispita teku po tom kalendaru – kaže Zoran Asković, načelnik školske uprave Kruševac.

Škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele, dodaje se u saopštenju, a u tom periodu mogu se realizovati dopunska, dodatna i pripremna nastava, nastava u prirodi, kao i drugi oblici obrazovno-vaspitnog rada.

- Kao što u dopisu i stoji, roditelji mogu da predlože da njihova deca pohađaju nastavu sve do 20. juna, a stvar je škola pojedinačno kako će one to da urade - da li kroz roditeljske sastanke na kojima će obavestiti roditelje o svemu, a potom doneti odluku. Što se tiče produženog boravka, on nesmetano u školi radi do 20. juna. Ekskurzije, škole u prirodi i izleti koji su planirani godišnjim planom rada škole, mogu da se nesmetano realizuju do 20. juna – dodaje Asković.

Inače, školska 2022/2023. godina, 6. juna završiće se za 15.584 osnovca i više od 7.000 srednjoškolaca na teritoriji Školske uprave Kruševac.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar