PREDSTAVLJEN PROGRAM MANIFESTACIJE „VIDOVDAN 2023”

J.M. 02-06-2023

U Gradskoj upravi danas je predstavljen program manifestacije „Vidovdan 2023.“ kojim se tradicionalno obeležava Dan grada – 28. jun. Konferenciju za novinare otvorila je gradonačelnik Jasmina Palurović, prisustvovao je zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović, a govorili su i pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti Jelena Todorović, kao i pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Vladimir Petrović. Svoje pojedinačne programe predstavili su organizatori, ustanove u kulturi i drugi učesnici manifestacije.

Ove godine, zbog loših vremenskih uslova, završna priredba predškolaca „Planeta se smeje, kad nas ljubav greje, biće organizovana u matičnim vrtićima.

U okviru ovogodišnjeg programa 07. Juna u intervalu od 08.00-15.00h Policijska uprava (hol zgrade) otvara izložbu „Policija kroz vreme“

I ove godine, u periodu 09–11.06.2023. od 18.00-23.00h, a u okviru manifestacije „ Viteški megdan u Lazarevom gradu“ održaće se koncert rok grupe „Neverne bebe“ i Srednjovekovno venčanje u Lazarevom gradu.

Na Trgu kosovskih junaka 16. juna biće održan „ITEchFEST - Nikola Tesla“ Festival informaciono-komunikacionih tehnologija, 20. juna od 20h na platou ispred Kulturnog centra Kruševac izložba radova i dodela nagrada „Moj grad Kruševac danas”, a 21. juna u Kruševačkom pozorištu 15. Vidovdanska akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Akcija „Treće dete“ biće održana 22. juna u Mozaik sali, a Kruševačka filozofsko-književna škola sa temom „Uloga intelektualaca danas“ od 23-24.06.2023.

Za 26. jun, od 18h planirano je Otvaranje rekonstruisanog Doma na Slobodištu, a tog dana od 20.30h i Poetsko-muzički triptih „Raspeto Kosovo“. Sutradan, 27. juna, biće otvoreni Skejt park i pamp trek staza na Starom aerodromu, od 12h.

Obeležavanje Dana grada, Vidovdana, otpočeće polaganjem cveća na Slobodištu, Spomenik na fontani i Krstu na Badgali. U 7.30h u Crkvi Lazarici počeće Sveta arhijerejska liturgija, nakon koje sledi litija i pomen. Ceremonija polaganja venaca i obeležavanja počasti kosovskim junacima zakazana je za 12:30h kod Spomenika kosovskim junacima. Od 13h zakazano je otkrivanje biste Momiru Bradiću na Trgu glumaca, a svečana Sednica skupštine grada Kruševca biće u holu Gradske uprave održaba 28. juna od 18.30h.

Uz ove manfestacije, tokom juna meseca biće organizovane i druge aktivnosti, a koje možete detaljno videti na sajtu Gradske uprave grada Kruševca.

https://krusevac.ls.gov.rs/aktuelnost/predstavljen-program-manifestacije-vidovdan-2023/




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar