DAN MINISTARSTVA UNUTRAŠNJIH POSLAVA I DAN POLICIJE

I.M. 04-06-2023

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić danas je povodom obeležavanja Dana policije i Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, u pratnji najvišeg rukovodstva Ministarstva, položio venac na spomen - obeležje u Ulici omladinskih brigada u Beogradu u znak sećanja na pripadnike policije koji su dali život čuvajući bezbednost građana svoje zemlje.

Istovremeno, visoki predstavnici Ministarstva položili su vence na više lokacija u glavnom gradu.

Državni sekretar dr Željko Brkić i pomoćnik direktora policije, načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić, u pratnji komandanta Žandarmerije, Dejana Lukovića i komandanta Specijalne antiterorističke jedinice, Spasoja Vulevića, položili su venac na spomen – obeležje na Čukur česmi.

Venac na spomen – ploču prvom ministru policije, vojvodi Jakovu Nenadoviću, u Ulici kneza Miloša, položio je državni sekretar dr Danilo Stevandić. Takođe, na Novom groblju položen je venac na spomenik žandarmu Ivku Prokiću.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se danas različitim manifestacijama širom Srbije u znak sećanja na presudnu ulogu srpske Žandarmerije u sukobima sa Turcima kod Čukur česme, 1862. godine, u Beogradu.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar