NA SAJMU VOJNOG NAORUŽANJA SVOJE NOVE PROIZVODE PREDSTAVIĆE I PPT „NAMENSKA“ AD

Dragan Ivanović 18-09-2023

Na predstojećem, 11. po redu Sajmu vojnog naoružanja i opreme u Beogradu od 25. do 28. septembra, svoj novi proizvodni program predstaviće više od 120 izlagača iz Srbije i inostranstva. Među njima će biti tradicionalno i trstenička fabrika PPT „Namenska“ AD sa svojim novitetima.

- Imamo naravno želju i obavezu da učestvujemo na ovom Sajmu, na kome ćemo predstaviti 15 projekata, koje smo radili sa Ministarstvom odbrane. Na tim projektima su radili naši inžinjeri, a radnici su sproveli u delo i ponosni smo, jer smo dali svoj doprinos u razvoju naše vojne industrije. Izbacili smo svoja tri nova proizvoda, koja će se videti na Sajmu, koji će nam se nadam se isplatiti - kaže Anđelka Atanasković, generalna direktorka PPT „Namenska“ AD u Trsteniku.

Prema obećanju predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, od 100 miliona evra za sve vojne industrije, ova trstenička fabrika u prvom krugu dobila je 3,5 miliona evra i za taj novac je kupljeno 10 novih, savremenih mašina.

Anđelka Atanasković ističe da je „Namenska“ u novom krugu dobila 4,5 miliona evra i u saradnji sa Ministarstvom je napravljen projekat novijeg tipa, koji će motivisati i radnike ove fabrike da se uključuju i da daju i sami neke predloge, kako bi se povećala produktivnost. Na taj način bilo bi i veće interesovanje za ulagače, dodaje na kraju generalna direktorka PPT „Namenska“ AD u Trsteniku, Anđelka Atanasković.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar