“ZAJEDNO I BEZBEDNO KROZ DETINJSTVO”

M.A. 18-09-2023

Pripadnici MUP-a Policijske uprave Kruševac organizovali su u dvorištu Osnovne škole “Dragomir Marković” promociju projekta “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo”.

Reč je o projektu koji je namenjen osnovcima i realizuje se u saradnji sa Ministarstvom prosvete. Ima za cilj da se učenici od 1. do 8. razreda upoznaju ali i da umeju da prepoznaju sve one bezbednosne rizike koji mogu da se pojave kao i faktore koji mogu da ugroze bezbednost đaka u školama - istakao je načelnik Policijske uprave u Kruševcu, Ivan Milenković.

Ovom prilikom, pripadnici policije opšte nadležnosti, saobraćajne policije i vatrogasci spasioci, predstavili su učenicima opremu i tom prilikom, razgovarali sa njima o bezbednom ponašanju.

Kroz ovaj projekat, policijski službenici će osnovcima organizovati predavanja, tribine gde će im predstaviti bezbednosne rizike sa kojima se mogu suočiti u stvarnom, odnosno realnom i virtuelnom svetu - naglašava Milenković.

Inače, Policijski službenici MUP-a Policijske uprave u Kruševcu svakodnevno su angažovani u svih 57 osnovnih i srednjih škola na teritoriji Rasinskog okruga i maksimalno se trude da bezbednost učenika u školama podignu na najviši nivo, zaključuje Milenković.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar