PREDŠKOLCI UČESTVUJU U NEDELJI MOBILNOSTI

N.P. 18-09-2023

Uz zvuke dečijih pesama sa razglasa, na sportskom igralištu u naselju Ujedinjene nacije u Kruševcu, u organizaciji vrtića „Golub mira“, polaznici predškolske i pripremne grupe dali su svoj nesebičan doprinos Evropskoj nedelji mobilnosti.

Vozili su bicikl i trotinet, a uz pomoć vaspitačica i roditelja pokazali su svoje veštine.

- U Kruševcu je u toku "Evropska nedelja mobilnosti 2023." U Vrtiću "Golub Mira" u Naselju UN, organizovana je vožnja bicikala i tronitenata za polaznike predškolske i pripremne grupe. Mališani su imali priliku da nauče nešto više o saobraćaju, a uz pomoć roditelja i vaspitača da savladavaju prepreke, zaključila glavna vaspitačica Vrtića “Golub mira” , Milanka Paunić.

Manifestacija "Evropska nedelja mobilnosti" u organizaciji Grada Kruševca, trajaće do subote 23.septembra, kroz brojne programe za različite generacije. Biće obeležen Svetski dan bez automobila, a na programu su i vožnja bicikala i trotineta. Cilj ovogodišnje manifestacije je da kroz više sportskih i rekretaivnih aktivnosti sugeriše na neophodnost brige o svom zdravlju, ali i uštedu energije i istovremeno očuvanje životne sredine.

Tokom trajanja Nedelje mobilnosti u periodu od 19 do 22 časa svakog dana deo Vidovdanske ulice, od raskrsnice Topličine i Vidovdanske do Trga kosovskih junaka, biće pečačka zona.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar