ODRŽANA 27. SEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA, BRATISLAV GAŠIĆ POČASNI GRAĐANIN OPŠTINE VARVARIN

N.Petrović 19-09-2023

Na dnevnom redu 27. sednice lokalnog parlamenta našlo se 12 tačaka, među kojima su najznačajnije bile one koje su se odnosile na izglasavanje predloga odluka o dodeli najviših opštinskih priznanja povodom 23. septembra, Dana opštine Varvarin.

Nakon razmatranja predloga odluka o dodeli zvanja “Počasni građanin opštine Varvarin” i dodeli Plaketa i Zahvalnica opštine Varvarin, odbornici su razmatrati i usvojili Izveštaj nezavisnog revizora o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta opštine Varvarin za 2022. godinu.

Zvanje "Počasni građanin opštine Varvarin" dodeljuje se po prvi put i to priznanje dobiće Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić. Plakete opštine Varvarin biće uručene ministarki za demografiju i populacionu politiku Dariji Kisić, ministru sporta Zoranu Gajiću i Predškolskoj ustanovi "Naša radost".

- Konkretno, za gospodina Gašića reči su suvišne, ne gledajući njega samo kao osobu koja je na vodećim funkcijama, nego kao i čoveka. To je čovek koji je uvek bio za sve nas tu, bez obzira na političko opredeljenje. Što se tiče opštinskog priznanja, ministar Gašić je duži vremenski period obavljao funkciju gde nije mogao u javnosti da bude toliko prisutan, ali je za našu opštinu uvek bio tu, kad god smo zatražili pomoć za bilo koju investiciju, njegova vrata su uvek bila otvorena - istakla je predsednica opštine dr Violeta Lutovac Đurđević.

Ovaj predlog podržali su i odbornici Socijalističke partije Srbije i Temnićke alternative, a protiv je bila jedino odbornička grupa Grupe građana "Naši ljudi".

Na dnevnom redu našli su se i predlog rešenja o prestanku mandata direktora Opštinske biblioteke Varvarin, ali i predlog rešenja o imenovanju direktora ove ustanove.

Između ostalog, odbornici su usvojili i finansijske izveštaje JKP “Varvarin” i JP “Rasveta Varvarin” za 2022. godinu, sa Izveštajem nezavisnog revizora o reviziji finansijskih izveštaja, ali i predlog rešenja o davanju saglasnosti Predškolskoj ustanovi “Naša radost” na veći broj upisane dece po vaspitnim grupama.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar