NSZ ORGANIZOVALA NAMENSKI SAJAM ZAPOŠLJAVANJA – POZVANI ŠIVAČI I KROJAČI

J.M. 22-09-2023

Na sajmu koji je, u saradnji sa kompanijom „Luss Textile“, organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje predstavljene su potrebe za šivačima i krojačima, ali i licima koja su raspoložena da svoje zaposlenje pronađu u pomenutoj kompaniji.

- Kompaniji „Luss Textile“ je trenutno potrebno oko 200 šivača i krojača. Što se tiče lica na našoj evidenciji, od 16.205 nezaposlenih, koliko ih je bilo krajem avgusta na području Okruga, odnosno oko 7.800 na teritoriji grada Kruševca, mi u Kruševcu imamo 144 šivača i krojača - lica sa trećim stepenom tekstilne struke, dok je takvih lica na području okruga 292. Pored ovih navedenih šivača i krojača, mi na evidenciji imamo još lica tekstilne struke, međutim, to su lica sa četvrtim stepenom: tekstilni tehničari, modelari - kaže Ana Bacić, načelnik odeljenja filijale do 30.000 korisnika usluga.

Kompanija „Luss Textile“ već je krenula sa radom, te je u zakupljenom prostoru kompanije „Trayal“ 40 lica već otpočelo obuku.

- Ta lica su na obuci obzirom da je poslodavac koristio program „Obuke na zahtev poslodavca“. Razlog tome su nove, savremene mašine kojima raspolaže, a sva ona lica koja se nalaze na evidenciji naše službe nisu do sada imala iskustva u radu sa tim novim mašinama – kaže Bacić.

Podsećanja radi, fabrika kompanije „Luss Textile“ u Kruševcu prostiraće se na sedam hiljada kvadrata, a u punom kapacitetu, zapošljavaće oko 500 radnika.
Ukupno komentara 0

Ostavite komentar