VARVARIN PROSLAVIO DAN OPŠTINE, BRATISLAV GAŠIĆ POČASNI GRAĐANIN, POBEDI ZAHVALNICA ZA USPEŠNU SARADNJU

Nikola Petrović 23-09-2023

Opština Varvarin obeležila je svoj dan, 23. septembar u čast Varvarinske bitke u Prvom srpskom ustanku 1810. godine. Pre svečane sednice, na Sastavcima, poprištu čuvene bitke, Episkop kruševački gospodin David, sa sveštenstvom Temnićkog namesništva, održao je pomen staradalim junacima, srpskim ustanicima i dobrovoljcima carske Rusije.

Varvarinska bitka iz prvog Srpskog ustanka u Temniću se obeležava 211 godina. Taj dan, 23. septembar Opština obeležava kao Dan Opštine Varvarin. Na Spomen obeležja Ruskog dobrovoljačkog odreda i poginulih Srpskih ustanika rukovodstvo lokalne samouprave i predstavnici javnog i privrednog života ovog dela Rasinskog okruga položili su vence i sveće.

Predsednica opštine dr Violeta Lutovac Đurđević pozdravila je okupljene, a zatim naglasila da je Povelja Počasnog građanina sa pravom otišla u ruke čoveku koji je svim srcem, u svakom trenutku bio tu za sve građane opštine Varvarin i koji se svakog dana bori za ceo Rasinski okrug.

Najveće priznanje priznanje Opštine Varvarin, Povelju Počasnog građanina, dobio je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić. Plakete opštine Varvarin dodeljene su ministarki za demografiju i populacionu politiku Dariji Kisić, ministru sporta Zoranu Gajiću i PU "Naša radost". Zahvalnice su uručene državnom sekretaru Ministarstva poljoprivrede Bobanu Kostiću, NIP "Pobeda", Fondaciji "Humana srca" iz Beograda, Ambasadi Poljske u Beogradu, Udruženju građana "Evrokontakt", Košarkaškom klubu Temnić, najboljem studentu Nemanji Josifovu, borcu Igoru Veličkoviću iz Sela Varvarin i dobrovoljnom davaocu Ivici Krstiću iz Sela Varvarin.

Ministar Gašić izrazio je veliko zadovoljstvo što ovo priznanje dolazi iz opštine koju smatra delom svog rodnog kraja i poručio da će se svim snagama boriti da se Varvarin, ali i ceo Rasinski okrug razvijaju još brže i još više napreduju. On je primetio da je mnogo toga u Varvarinu urađeno u proteklom periodu, ali da će država i dalje podržavati razvoj ove opštine.

Svečanoj sednici prisustvovali su savetnik predsednika Republike Milorad Veljović, predstavnici lokalnih samouprava Rasinskog okruga, načelnik okruga Ivan Anđelić, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, predsednik Skupštine grada Predrag Vukićević, odbornici i članovi Opštinskog veća opštine Varvarin, kao i predstavnici javnog i privrednog života Varvarina.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar