POČELA OBUKA DRUGE GRUPE POPISIVAČA POLJOPRIVREDE

J.M. 25-09-2023

Za popis poljoprivrede, koji se na teritoriji čitave Srbije sprovodi od 1. oktobra do 15. decembra, u Kruševcu su angažovana 54 popisivača, a za koja su oranizovana dva ciklusa obuka.

- Cilj obuka jeste obezbeđivanje jedinstvenog postupanja u tumačenju i u primeni metodologije. Nakon uspešno okončane i završene obuke, popisivači startuju na terenu, rad je od 1. oktobra do 15. decembra. Očekuje se „Popis poljoprivrede 2023. godine“, a popis će se odvijati metodom intervjua na terenu, prema Adresaru poljoprivrednih gazdinstava. Popisivači će podatke unositi direktno u elektronski upitnik – kaže Ivana Pajić, predsednik Popisne komisije i zamenik Načelnika Gradske uprave Kruševac.

Preliminarni rezultati očekuju se već u januaru.

- Preliminarni rezultati popisa biće najkasnije do 31. januara 2024. godine, a sukcesivno do 31. decembra 2025. godine. Na teritoriji grada Kruševca angažovano je 54 popisivača. Oni su raspoređeni po klasterima, po naseljenim mestima, a gledalo se da klaster bude tako oformljen da popisivač minimum 250 domaćinstava popiše – dodaje Pajić.

Popisni rezultati objaviće se na sajtu Republičkog zavoda za statistiku, učešće u Popisu je obavezno.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar