U GRADSKOJ UPRAVI ORGANIZOVAN PRIJEM ZA PAVLA DAMJANOVIĆA

25-09-2023

Jasmina Palurović, gradonačelnik Grada Kruševca i Aleksandar Jovanović, zamenik gradonačelnika priredili su prijem za Pavla Damjanovića, učenika OŠ ,,Nada Popović“.

Gradonačelnica je poželela dobrodošlicu Pavlu i podsetila da se ne viđaju prvi put. Pavle Damjanović je, prošle godine, bio najmlađi dobitnik Vidovdanske pohvale Grada Kruševca, za postignute rezultate na školskim takmičenjima iz više predmeta. Takođe, bio je i dva puta za Božić položajnik u zgradi Gradske uprave, kao jedan od učenika koji je osvojio više nagrada.

Pavle je postigao zapažene nagrade na takmičenjima.

U školskoj 2021/2022. godini – kao učenik 6. razreda osvojio sledeće nagrade:

– 1. nagradu na Republičkom takmičenju iz fizike i iz matematike

– 1. mesto na Državnom takmičenju iz informatike

– 3. nagradu a Srpskoj informatičkoj olimpijadi

A u školskoj 2022/2023. godini :

– 1. mesto na Izbornom takmičenju iz informatike i plasman u reprezentaciju Srbije za Balkansku juniorsku informatičku olimpijadu

– 1. mesto na državnom takmičenju iz informatike

– 1. mesto na Srpskoj informatičkoj olimpijadi

– 2. nagradu na Državnom takmičenju iz matematike

– 2. nagradu na Republičkom takmičenju iz fizike

Na Evropskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi u Gruziji ekipa Srbije osvojila je dve bronzane medalje, od kojih je jedna pripala Pavlu.

Na Olimpijadi u Gruziji, takmičilo se 96 učenika iz 25 zemalja. Ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar