IZBORI 2023: PROF. DR SANJA RADOJEVIĆ ŠKODRIĆ I SANDRA BOŽIĆ PORUČILE DA SU ŽENE OSLONAC I STUB PORODICE I SRBIJE

N.Petrović 20-11-2023

Žena je stub porodice i društva, ali i stub Srpske napredne stranke (SNS), političke organizacije koja najveću podršku ima baš od žena, poručeno je u petak uveče na skupu u organizaciji Opštinskog odbora SNS i Unije žena ove stranke u Varvarinu, a kome su prisustvovale i članice Predsedništva SNS prof. dr Sanja Radojević Škodrić i Sandra Božić.

Prisutne žene, na “čajanci” organizovanoj u okviru predizborne kampanje za parlamentarne i lokalne izbore, pozdravila je predsednica varvarinskih naprednjaka dr Violeta Lutovac Đurđević i poručila da je jedan od glavnih ciljeva izbornih lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” i “Aleksandar Vučić – Varvarin ne sme da stane”, kao i predsednika Vučića, jaka i stabilna Srbija, koja može biti takva samo uz jaku i stabilnu porodicu, čiji je glavni oslonac i stub žena.

Članica Predsedništva SNS Sandra Božić u izjavi za naš portal podseća da tokom cele godine, svakodnevno, obilazi Srbiju, što je i jedna od dužnosti narodnog poslanika, ali i osnov njenog posla, da svakodnevno bude u kontaktu sa građanima. Ona je istakla da se na ovakvim skupovima susreće sa različitim profilima žena, koje su u različitim oblastima poslovanja i rada i da su ovakvi događaji prilika za stvaranje slike u kom pravcu država na dalje treba i mora ići.

- Ova prilika koju smo imali u Varvarinu, u vidu jedne čajanke Srpske napredne stranke, zaista jeste prilika da razgovaramo sa ženama, sa preduzetnicama, sa predstavnicama različitih ženskih udruženja koja su od države i od lokalnih samouprava dobile priliku da u nekim svojim poslovima dobiju podsticaje i dobiju podršku države u onome što rade i što žele da postignu kroz svoja udruženja, preduzeća. Suština zaista jeste da ih oslušnemo, da vidimo šta možemo u okviru tih politika da promenimo i da poboljšamo, ali i da čujemo onu drugu stranu, na koji način žene zaista vide trud države generalno, kada govorimo o političkom i ekonomskom osnaživanju žena - rekla nam je članica Predsedništva SNS Sandra Božić i dodala da je zaista neverovatna podrška koju žene pružaju politici predsednika Republike Aleksandra Vučića i njihovo poverenje koje imaju u predsednika, a imajući u vidu činjenicu da su predsednik Vučić i SNS najviše glasova, više od 65%, dobijali baš od žena.

- To istraživanje i ta analiza govore u prilog tome da država ide u pravom smeru, jer žene uvek po svom nekom senzibilitetu traže stabilnost, traže mir, uvek razmišljaju o porodici pre nego o sebi, razmišljaju o svojoj deci, o njihovom obrazovanju, njihovoj bezbednosti. Žene kao oslonac i kao stub društva su one koje, definitivno, prepoznaju da politika predsednika Aleksandra Vučića vodi Srbiju u napredak, ekonomski prosperitet, u politiku koja će obezbediti nova radna mesta, politiku koja će obezbediti, pre svega, njihove porodice i njihovu decu i ovom prilikom im se zahvaljujem na tome”, poručila je Sandra Božić.

Ona je izrazila zadovoljstvo time što na ovakvim skupovima može da čuje da su žene zadovoljne, ali i što se SNS od 2012. godine, pa i od samog osnivanja 2008. godine, trudio da žensku politiku promoviše na jedan najbolji mogući način i da ne ostane samo na rečima i kvotama od 30 i 40% učestvovanja žena na izbornim listama, već da se žena u svakom smislu politički angažuje, afirmiše, a onda i ekonomski osnaži kako bi od svog rada mogla da živi i kako bi u svakom momentu osetila podršku i oslonac svoje države.

Čajanki u Varvarinu prisustvovali su i kandidatkinja za narodnu poslanicu izborne liste “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” Miljana Milojević, potpredsednici Opštinskog odbora SNS Varvarin Aleksandar Pavić i dr Jasmina Rakić i član Izvršnog odbora SNS Nenad Dejanović.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar