IZBORI 2023: VARVARIN DOBIJA DIGITALNI MAMOGRAF I NOVO SANITETSKO VOZILO

N.Petrović 20-11-2023

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) prof. dr Sanja Radojević Škodrić, prilikom posete Varvarinu, podsetila je da je država proteklih godina najviše sredstava uložila u zdravstveni i obrazovni sistem, ali i najavila nova ulaganja, kako u temnićki kraj, tako i u ceo Rasinski okrug. Ona je naglasila da će ova ustanova, pored novog sanitetskog vozila, već početkom naredne godine dobiti i digitalni mamograf.

Prof. dr Sanja Radojević Škodrić je uputila pohvale Domu zdravlja “Dr Vlastimir Godić” u Varvarinu, koji je dobro organizovan i odlično radi i, za razliku od nekih drugih zdravstvenih ustanova, prijatno je iznenađena činjenicom da ovaj Dom zdravlja imaju edukovanog i odličnog radiologa i rendgen tehničara, kao i rendgen aparat čija dijagnostika savršeno funkcioniše.

- Ono što je predsednik Aleksandar Vučić obećao, to je da će varvarinski Dom zdravlja uskoro dobiti i novo sanitetsko vozilo i digitalni mamograf, tako da, tokom sledeće godine, Varvarin će biti jedan mali dijagnostički centar sa rendgen aparatom, mamografom i kompletnom ekipom, što će drastično promeniti zdravstveno stanje žena. Žene su stub porodice, stub društva, stub države i o njihovom zdravlju moramo i treba da brinemo i u tome ne smemo da stanemo - poručila je prof. dr Sanja Radojević Škodrić.

Pored novog ulaganja u varvarinski zdravstveni sistem, “Moravski koridor” je još više približio veliki zdravstveni centar Kruševac Varvarinu i svi kojima je potrebna dodatna zdravstvena dijagnostika sada mogu još brže i jednostavnije da stignu i da obave sve preglede, ocenjuje prof. dr Radojević Škodrić i najavljuje da će uskoro i Kruševac dobiti novi digitalni mamograf.

- Ono što je jako važno za zdravstveni sistem, jeste da smo zaposlili sve ljude, osoblje koje je bilo angažovano tokom pandemije COVID-19, svi su dobili posao na neodređeno, kako medicinski, tako i nemedicinski radnici i to je najbolji način na koji se država odužila ljudima, onim istim ljudima kojima smo aplaudirali sa naših terasa i prozora, koji su danonoćno nosili skafandere, nisu viđali članove svoje porodice, jednostavno, država se odužila našim herojima - poručila je prof. dr Sanja Radojević Škodrić.

Kada je u pitanju digitalni mamograf, koji uskoro stiže u Dom zdravlja “Dr Vlastimir Godić”, naglašeno je da će, pored redovnih dijagnostičkih pregleda, akcenat biti posebno stavljen na preventivne preglede, koji će biti organizovani jednom nedeljno.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar