U KRUŠEVAČKOJ KOMORI OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN PREDUZETNICA

I.M. 20-11-2023

U prostorijama Privredne komore Srbije Regionalne privredne komore Kruševac sastankom sa privrednicama obeležen je Međunarodni dan preduzetnica.

Međunarodni dan preduzetnica obeležava se svake godine 19. Novembra sa porukom da je digitalizacija poslovanja ključna za razvoj I uspeh svakog biznisa I prilagođavanje promenama.

Polako se bliži kraj poslovne godine I ovo je dobra prilika da sumiramo rezultate svih naših aktivnosti koje su realizovane tokom godine ali I da polako pravimo plan za naredni period, istakla je Marija Vesković ispred kruševačke komore.

U Srbiji je trećina od ukupnog broja preduzetničkih radnji I firmi u vlasništvu žena što je u skladu sa evropskim prosekom.

Pa ja moram da kažem da nikada nisam razdvajala to žena preduzetnica od preduzetnika uopšte. Za gotovo 23 godine bavljenja privatnim poslom nisam se sukobljavala, niti sam imala problem kao žena preduzetnica ali kao preduzetnik da, kaže Mirjana Petković vlasnica radionice torti I kolača Mali princ.

Za žene preduzetnice kruševačka komora organizuje 28. novembra seminar na temu onlajn trgovine u okviru projekta “Kliknite sa kupcima”.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar