OTVORENA DVA NOVA OBJEKTA PU „NATA VELJKOVIĆ“

I.M. 04-12-2023

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović, u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, predsednice privremenog organa Kruševca Jasmine Palurović i Vesne Živković direktorke PU „Nata Veljkocvić“ svečano je otvorila dograđene vrtiće Golub mira i Labud.

Zahvaljujući ministarstvu prosvete republike Srbije, projektu „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje „ kao i Svetskoj banci grad Kruševac i Predškolska ustanova „Nata Veljković“ dobili su dva nova objekta u okviru vrtića Golub mira i Labud.

Današnjim otvaranjem ustanova proširuje kapacitete za još minimum 200 dece i otvara 22 nova radna mesta. Realizacijom pomenutog projekta ustanova je dobila još 1000 kvadrata korisnog prostora za decu dok je vrednost uloženih sredstava 70 miliona dinara istakla je Ivana Odović vaspitač.

PU „Nata Veljković“ osnovana je 1979. godine i danas ima 13 namenski građenih objekata u gradu i 35 vaspitnih grupa na seoskom području koje se bave vaspitanjem i obrazovanjem dece u godini pred polazak u školu. U ustanovi je zapošljeno 400 radnika i svakodnevno u njoj boravi oko 3500 mališana.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar