BRUJI LAZARICA OD GRAĐEVINSKE MEHANIZACIJE

N.Popović 05-12-2023

U Kruševcu gradjevinska sezona traje sve dok je lepo vreme. Gradjevinska mehanizacija radi punom parom. Na teritoriji Mesne zajednice "Lazarica" u toku su radovi u ulicama Slikara Milovanovića i Filipa Višnjića. Radovi u Slikara Milovanovića su u završnoj fazi, dok su u Filipa Višnjića započeti i trajaće narednih 14 radnih dana.

U ulici Slikara Milovanovića se nalazi Vrtić “Biser” i osnovna škola “Dositej Obradović”. Pre rekonstrukcije rehabilitovana je vodovodna I toplovodna mreža ali i uredjena niskonaponska mreža. Vrednost radova je 23 miliona iz gradskog budžeta.

Pored ove dve ulice u toku je pošljunčavanje još 24 ulice, a ako bude vremena i sredstava moguće je da se asfaltira još neka. Ulica Filipa Višnjića je dužine 480 metara a radove izvodi Tehnogradnja.

Kako je naveo predsednik Mesne zajednice “Lazarica” Mimčilo Mirković, na teritoriji Mesne zajednice sve bruji od gradjevinske mehanizacije. Uredjuje se 24 ulice, dve se asfaltiraju I to je dobar pokazatelj daće se kvalitet života svih podići na viši nivo, zaključio je Mirković.

U ulici Filipa Višnjića stanovnici su prezadovoljni.Leposava Đorđević je naglasila da asfalt znači život I da je to veoma važno za našu decu! Njena komšinica, Zlatija Miletić podržava asfaltiranje I naglašava da sve ide po redu jer je naredna ulica za asfaltiranje njena.

Za rekonstrukciju ulice Slikara Milovanovića takodje na teritoriji MZ Lazarica iz gradskog budžeta izdvojeno je 23 miliona dinara. Završetkom radova u pomenutim ulicama podiže se kvalitet života građana u ovom delu Mesne zajednice “Lazarica” koja ima oko 10.000 stanovnika.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar