U CENTRU ZA OSOBE SA INVALIDIDTOM PROSLAVLJENA SLAVA-SVETI SIMEON MIROTOČIVI

D. Karajović 26-02-2024

Molitvenim sabranjem zaposlenih i sečenjem slavskog kolača u Centru za osobe sa invaliditetom u Kruševcu obeležena je slava ove ustanove Sveti Simeon Mirotočivi. Činodejstvovali su sveštenici kruševačke eparhije i poželeli zaposlenima, korisnicima i roditeljima korisnika dobro zdravlje i blagostanje. Reči sveštenika Ljubivoja Radovića prilikom današnje besede bile su

-U ovoj ustanovi mogu da rade samo ljudi, koji istinski veruju u Boga, a direktorka Nevena Lazarević istakla je da je ovo deseta godina od kada Svetog Simeona Mirotočivog proslavljaju kao svog zaštitnika, jer su pre deceniju od sugrađanke Dragane Trenić dobili ikonu pred kojom imaju i svakodnevne molitvene rituale.

Direktorka Nevena je sa unučićima budući kolačar, a ove godine kolačar je bio njen suprug, jer i poslovno i porodično podržavaju i pomažu korisnike i njihove porodice. Inače, Centar za osobe sa invalididtetom ima 25 stalnih, isto toliko povremenih korisnika. Pored redovnog svakodnevnog smeštaja, Centar pruža i uslugu Senzorne sobe, korisnici su angažovani na radu u stakleniku, a danas su nam sa ponosom pokazali ikonopisani zid. Centralna prostorija bila je tesna da primi sve goste, a među zvanicama iz javnog, političkog , kulturnog, zdravstvenog života grada bila je i narodna poslanica Jasmina Palurović.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar