SPORTSKI SAVEZ OPŠTINE VARVARIN URUČIO PRIZNANJA, PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTISTI, SPORTSKI RADNICI I KOLEKTIV

N.Petrović 17-04-2024

Sportski savez opštine Varvarin, tradicionalno, dodelio je priznanja pojedincima, kolektivima i sportskim radnicima koji su tokom 2023. godine ostvarili zapažene uspehe na nacionalnom i evropskom nivou, a uručeno je i posebno priznanje, Plaketa za 40 godina uspešnog bavljenja trenerskim poslom. Ovom svečanom događaju prisustvovali su predsednica opštine Varvarin dr Violeta Lutovac Đurđević, njen zamenik Aleksandar Pavić i pomoćnik Nemanja Čolić.

Okupljene je pozdravio zamenik predsednice opštine Aleksandar Pavić i pohvalio rad opštinskog Sportskog saveza u proteklom periodu, od kako se na čelnoj poziciji nalazi Andrija Stamenković, a koji je stabilizovao i poboljšao rad Sportskog saveza. On je posebno pohvalio i rad Škole fudbala “Kalčo”, koja veoma uspešno radi sa decom, kao i Boks klub “Jovan Kursula”, čiji član Vasilije Đurđević osvaja medalje na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima.

Pavić je obavestio prisutne da će stadion “Temnića” uskoro dobiti tribine, uoči 100 godišnjice od osnivanja kluba, očekuje se početak radova već u narednim danima, tako da će publika već od nove sezone imati nove tribine, sa 500 sedećih mesta. Takođe, on je podsetio i da se uveliko radi na rešavanju problema sa Halom sportova SC “Temnić”, nedavno je završena procedura ozakonjenja objekta, a ono što sledi to je priprema projektno – tehničke dokumentacije, a kako bi se, pre svega, rešio problem grejanja ovog objekta.

Prisutne je pozdravila i predsednica opštine dr Violeta Lutovac Đurđević, a na specijalnom priznanju, Plaketi za 40 godina uspešnog bavljenja treneskim poslom, zahvalio se aktuelni trener FK “Temnić 1924” Radiša Jovičić i naglasio da odavno ovakav skup nije organizovan, izrazivši očekivanje da će i u narednom periodu biti još više uspešnih sportista iz temnićkog kraja.

Sportski savez opštine Varvarin ove godine je za najperspektivnijeg mladog sportistu proglasio Luku Milanovića iz Sela Varvarin, kapitena pionirske ekipe FK “Trajal”, dok je za najperspektivniju mladu sportistkinju proglašena Dunja Šelić iz Varvarina, članica Karate kluba “Temnić”.

Najuspešniji sportski radnik za 2023. godinu je Darko Branković, predsednik FK “Temnić 1924”, najuspešni trener je Dražen Bogdanović iz Karate kluba “Temnić”, za najuspešniji klub proglašen je Košarkaški klub “Temnić”, dok su sportisti godine u kategoriji juniora Vasilije Đurđević iz Boks kluba “Jovan Kursula” i u kategoriji seniora Aleksandar Živković iz Bodibilding kluba “Hades”.

Sportski savez opštine Varvarin 2023. godinu završio je veoma uspešno. Velika je podrška svim svojim članovima, a prvi put posle mnogo godina organizovan je proteklog leta Turnir Mesnih zajednica u malom fudbalu, koji je izazvao veliko interesovanje publike. Lokalna samouprava je i protekle godine ulagala kako u sport, tako i u razvoj sportske infrastrukture, fudbalki teren FK “Mladost” u Donjem Katunu je u septembru dobio nove tribine, a po najavi zamenika predsednice opštine, stadion “Temnića” stotu godišnjicu proslaviće sa novim tribinama.
Ukupno komentara 0

Ostavite komentar