U MILIČINOJ ULICI OTVOREN 7. PO REDU SAJAM CVEĆA

I.M. 19-04-2024

Privredna komora Srbije Regionalna privredna komora Kruševac organizovala je sedmi po redu Sajam Cveća u Miličinoj ulici. Sajam će biti otvoren do 21. aprila.

U cilju promocije i povećanja obima i kvaliteta proizvodnje cveća i četinara u Rasinskom okrugu , kao i povezivanja prroizvođača međusobno komora je organizovala ovaj sedmi po redu sajam, istakla je između ostalog direktorka kruševačke komore Maja Marković.

Proizvodnja cveća i sadnog materjala ima veliki potencijal u Srbiji a ako pogledamo Rasinski okrug najznačajniji proizvođači se nalaze na teritoriji grada Kruševca I opštine Trstenik. U Privrednoj komori imamo I grupaciju proizvođača cveća koji stalno pokreću neke inicijative koje se odnose na izmenu zakonskih regulativa. Upravo jedna inicijativa je I usvojena te je ove godine Ministarstvo poljoprivrede raspisalo javni poziv koji se odnosi na registrovane proizvođače cveća, istakla je Marković I dodala da proizvođači iz Rasinskog okruga najviše izvoze u Rusku Federaciju.

Ovogodišnji sajam cveća otvorila je Snežana Radojković zamenik gradonačelnika Kruševca.

Ovo je prilika kada svi mogu da uživaju. Proizvođači kojima grad Kruševac i komora daju na značaju a s druge strane i Kruševljani koji će biti u prilici da uživaju u mirisima i bojama svega onoga što su izlagači pripremili, istakla je Radojković i dodala da je iz godine u godinu sajam sve bogatiji kada je broj izlagača u pitanju.

Na sajmu je učešće uzelo oko 30 izlagača među kojima su se našli proizvođači sobnog, balkonskog i baštenskog cveća, četinara i ukrasnog šiblja, sadnica ruža i prateće opreme.

Kao prateća manifestacija organizovana je i izložba rukotvorina i starih zanata a otvaranju su pored građanstva i rukovodstva grada prisustvovali najstariji i najmlađi Kruševljani – korisnici Gerontološkog centra i mališani Predškolske ustanove „Nata Veljković“.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar