PREDAVANJIMA DO BOLJIH IMPUTA U PRIVREDI

N. POPOVIĆ 20-05-2024

Regionalna privredna komora u Kruševcu u saradnji sa Privrednom komorom Srbije u toku maja organizovaće više skupova privrednika sa ciljem unapredjenja komunikacije izmedju privrednika iz raznih oblasti. Saradnja sa svima je na visokom nivou. U Privrednoj komori Srbije Regionalnoj komori u Kruševcu ističu saradnju sa Nacionalnom službom zapošljavanja filijala u Kruševcu s kojom će organizovati Sajam zapošljavanja za Kromberg i Šubert. Nadam se da će svi koji žele da se zaposle u ovoj inostranoj kompaniji doći da se raspitaju ali I da prisustvuju razgovorima sa ljudima koji već rade u Kromberg-Šubertu -rekla je Marija Vesković.

Kako je navela Vesković, privredna komora Srbije regionalna komora u Kruševcu, ima saradnju na visokom nivou I da će se raditi na unapredjenju tih odnosa

- Moram da istaknem da će saradnik na ovom projektu biti nacionalna služba zapošljavanja-Filijala u Kruševcu. Još jednom želim da istaknem da smo tu za sve one koji na ovaj način žele da se priključe Kromberg-Šubertu, zaključila je Vesković I dodala da je sastanak zakazan za 23. maj.

Pored pomenutih aktivnosti, PKS – RPK organizuje odlazak na Sajam tehnike. Tradicionalno iz Rasinksog okruga ide više izlagača, ali postoji i mogućnost da svi oni koji su u komorskom sistemu, sa područija našeg okruga mogu da izlažu, biće im omogućeno. Dodala je marija Vesković.

Za prerađivače mesa a naročito za uzgajivače živine i preradjivače živinskog mesa i proizvođače živinskih proizvoda, Privredna komora Srbija – Regionalan komora Srbije organizuje edukacija kako bi se proizvodjači upoznali sa aktuelnim zakonskim promenama I uslovima za poboljšanje izvoza na tržište Evropske unije I druga tržišta širom sveta. -Veoma je važan izvoz i unapredjenje zakonskih propisa koji će to omogućiti ali i zaštiti potrošače pozitivnim normama i na našem i tržištima Evropske unijeS tim u vezi biće organizovan ovaj seminar za stočare i preradjivače mesa, konkretno živinskog mesa, najavila je Vesković I dodala da se očekuju eminteni predavači I gosti iz ministarstva privrede I poljoprivrede, zaključila je Marija Vesković I dodala da će pored ovih aktivnosti organizovati i više edukativnih skupova, a u cilju poboljšanja komunikacije privrednika medjusobom a u skladu sa zakonskim propisima.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar