VASPITNO POPRAVNI DOM OBELEŽIO 77 GODINA POSTOJANJA

J.M. 11-06-2024

Vaspitno popravni dom u Kruševcu obeležio je 77. godišnjicu osnivanja prigodnim programom i izvođenjem pobedničke predstave sa ovogodišnjeg „Tinfesta“koju su pripremili štićenici ove ustanove. Upravnik doma, Miloš Ristić, istakao je da je cilj ovog događaja prikazivanje potencijala i napretka štićenika, kao i sagledavanje napretka same ustanove.

- Tokom protekle godine mnogo smo radili na resocijalizaciji i reintegraciji naših štićenika, a kao i svake godine nastavili smo sa obnavljanjem cele ustanove, sa infrastrukturnim radovima na poboljšanju uslova života i rada i štićenika i zaposlenih. Imali smo puno uspeha što se tiče sportskih takmičenja, naše sekcije su imale uspeha u aktivnostima u kojima su učestvovale i time smo pokazali da su naši štićenici talentovani kako za sport, tako i za umetnost - rekao je Ristić.

Trenutno, u Vaspitno popravnom domu boravi 174 štićenika, a svi oni redovno učestvuju u raznim aktivnostima. U ovoj godini, kako je najavljeno, u planu je i izgradnja odeljenja za intenzivni rad.

- Neke aktivnosti po tom pitanju su već krenule, radi se idejno rešenje, tako da se nadam da će i građevinski radovi krenuti posle Nove godine. Kapacitet će biti za oko 50 štićenika i sadržaće sve prateće komponente za intenzivan rad sa štićenicima – dodao je upravnik.

Vaspitno popravni dom u Kruševcu osnovan je 1947. godine i predstavlja ustanovu poluotvorenog tipa u kojoj se izvršava vaspitna mera upućivanja u vaspitno popravni dom.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar