ODRŽANA PRVA REDOVNA SEDNICA GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA KRUŠEVCA

11-06-2024

Danas je održana prva redovna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Kruševca. Teme na dnevnom redu obuhvatale su poplave, požare, vodosnabdevanje, javno zdravlje i protivgradnu zaštitu, u skladu sa Planom rada za 2024. godinu.

Na sednici su razmatrani i usvojeni brojni izveštaji i planovi. Izveštaj o radu Štaba za 2023. godinu je usvojen i prosleđen na dalju nadležnost. Takođe, prihvaćen je izveštaj Republičkog hidrometeorološkog zavoda i Radarskog centra Kruševac o stanju priprema za odbranu od grada za ovu godinu.

Operativni planovi za smanjenje rizika od poplava i sprovođenje preventivnih mera zaštite od požara na teritoriji Grada Kruševca za 2024. godinu takođe su usvojeni. Pozitivna mišljenja su dobijena od Javnog vodoprivrednog preduzeća "Srbijavode", a sve usvojene mere upućene su na dalju nadležnost.

Zavod za javno zdravlje Kruševac je predstavio analizu stanja zdravstvene zaštite ljudi, higijenske ispravnosti vode i raspoloživih kapaciteta u stacionarnim zdravstvenim ustanovama. Veterinarska stanica je izveštavala o zdravstvenoj zaštiti životinja i planiranim merama deratizacije i dezinsekcije.

Zaključci sa prve sednice Republičkog štaba za vanredne situacije u 2024. godini takođe su razmotreni i upućeni na dalju nadležnost.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar