POLICIJA POČINJE AKCIJU POJAČANE KONTROLE SAOBRAĆAJA: FOKUS NA ALKOHOL I PSIHOAKTIVNE SUPSTANCE

17-06-2024

Od 17. do 23. juna 2024. godine, pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Ova akcija je deo šire kampanje koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope). U petak, 21. juna, biće realizovan takozvani "Alcohol and Drugs Marathon", kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Prema podacima saobraćajne policije Policijske uprave Kruševac, u proteklih pet meseci ove godine iz saobraćaja je isključeno 462 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 83 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Osim toga, 124 vozača su zatečena da upravljaju vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da, s obzirom na predstojeći veći broj muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance. Odgovorno ponašanje svih učesnika u saobraćaju ključno je za očuvanje bezbednosti na putevima.
Ukupno komentara 0

Ostavite komentar