EU PRO PLUS PODRŽAVA PROJEKAT REKONSTRUKCIJE SREDNJEVEKOVNOG GRADA U KRUŠEVCU

10-07-2024

Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga u partnerstvu sa gradom Kruševcem i Udruženjem građana Evrokontakt autor je značajnog projekta pod nazivom „Rekonstrukcija srednjevekovnog grada u Kruševcu“. Ovaj projekat je deo inicijative Evropske unije, koja je preko EU PRO Plus programa obezbedila više od 9,6 miliona evra za realizaciju 18 projekata širom Srbije, koji će doprineti boljem životu stanovništa u 30 lokalnih samouprava, koje su prethodno razvile teritorijalne strategije. Ovi projekti će aktivirati potencijale i resurse 11 teritorija, pomoći u rešavanju zajedničkih problema i promovisati zajednički rad većih gradova i manjih opština, uz aktivno učešće civilnog i poslovnog sektora i lokalnih zajednica.

Projekat „Rekonstrukcija srednjevekovnog grada u Kruševcu“ obuhvata izradu projektno-tehničke dokumentacije, koja će omogućiti pokretanje rekonstrukcije Lazarevog grada, a Republički zavod za zaštitu spomenika kulture Beograd odrediće obim i sadržaj rekonstrukcije u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

Ceremonija dodele sertifikata lokalnim samoupravama i regionalnim razvojnim agencijama, koje će voditi sprovođenje ovih projekata, održana je 27. juna 2024. godine u Beogradu. Ambasador Evropske unije u Srbiji, Emanuele Žiofre, i ministarka za evropske integracije, Tanja Miščević, uručili su sertifikate i istakli važnost ovih projekata za lokalne zajednice.
Ukupno komentara 0

Ostavite komentar