ZAVŠENA FUDBALSKA PRVENSTVA SRBIJE, NAPREDAK OSTAJE U SUPERLIGI – TRAJAL SE SPUŠTA U SRPSKU LIGU

Lazar Jović 19-05-2021

Danas je odigrano poslednje kolo u okviru Superlige i Prve lige Srbije. U 38.kolu Superlige fudbaleri Napretka su poraženi u Novom Pazaru sa 2:1 dok je Trajal u 34.kolu Prve lige remizirao u Čačku protiv Borca – 2:2.

Napredak je u prošlom kolu obezbedio opstanak u najelitnijem društvu srpskog fudbala pa je poraz u Novom Pazaru bez rezultatskog značaja. Jedini pogodak za Čarapane postigao je Luka Milunović dok su golove za Novi Pazar postigli Hadžibulić i Sise. Novi – stari šampion je Crvena Zvezda, Napredak je prvenstvo završio na 11.mestu sa 50 osvojenih bodova dok su iz lige ispali Rad, Javor, Inđija, Zlatibor, Mačva i Bačka.

Trajal je sačuvao čast u poslednjem kolu i remijem sa Borcem završio učešće u Prvoj ligi. Borac je imao vođstvo od 2:0 golovima Kuveljića i Bajića da bi bod Gumarima doneli Aleksić i Trajković. Novi superligaši su Radnički iz Kragujevca i Kolubara iz Lazarevca dok se u Srpsku ligu sele pored Trajal još sedam klubova, Jagodina, Dinamo, Borac, Zemun, Radnički iz Pirota, Sloga i Dubočica.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar