SUDIJE IZ RASINSKOG OKRUGA TRAŽE POMOĆ MATIČNOG SAVEZA

Lazar Jović 30-05-2021

Šestorica fudbalskih sudija sa teritorije Rasinskog okruga koji dele pravdu na terenima Srpske lige Istok na današnjem sastanku sa predsednikom Fudbalskog saveza Rasinskog okruga Vladanom Gašićem razgovarali su o problemima sa kojima se susreću na ovom rangu takmičenja. Sudije su istakle da su nezadovoljne statusom koje imaju od strane komesara takmičenja i da sa takvim odnosom prema njima ne mogu da napreduju i da pređu da sude savezni rang takmičenja. Kako je rekao prvi čovek ovog saveza Vladan Gašić FSRO će stati iza njih u svakom pogledu jer niko ne može da se igra sa nečijim karijerama i da im bude uskraćeno da sude samo zato što potiču iz Rasinskog okruga.

„Smatram da sudije sa našeg regiona zaslužuju mnogo više od ovog ranga takmičenja ali odlukom komesara takmičenja njima se dodeljuju utakmice na kojima ne mogu biti ocenjeni i samim time napredovati na listi što smatram neprihvatljivim. Oni su izuzetni momci, profesionalci i zaslužuju mnogo više od trenutnog ranga u kojem se nalaze. Fudbalski savez Rasinskog okruga je uvek tu da pomogne i mi ćemo stati iza njih da bi se njihov status promenio. Žalosno je da su neki od njh već dobili određene poruke kako bi trebali da ćute, to ne sme da se dešava i ja kao predsednik FSRO i član Izvšnog odbora Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije neću dozvoliti da se dešavaju takve ucene i pritisci na mlade sudije“ – istakao je Vladan Gašić nakon sastanka.

Predsednik udruženja sudija Rasinskog okruga Dejan Andrejić je takođe istakao da je već duže vreme upoznat sa problemima sudija sa kojima se susreću unazad nekoliko godina.

„Mi imamo osam sudija na listi Srpske lige Istok, njih sedmorica su pokrenuli inicijativu. U međuvremenu jedan je odustao tako da su ostala šestorica sudija sa svojim opravdanim zahtevima da im se pomogne. Ovo nije ništa zlonamerno niti upereno prema nekome, jednostavno sudije imaju potrebu da skrenu pažnju šire javnosti na svoje probleme i ja ih razumem jer oni svojim kvalitetom zaslužuju daleko više nego što im se pruža“ – rekao je Andrejić i dodao da je neprihvatljivo da im se dodeljuje da sude svaku petu utakmicu čime im se uskraćuje pravo na sagledavanje njihove realne mogućnosti da iskažu svoje sudijske kvalitete.

Ono što je takodje problem je što Rasinski okrug nema nijednog člana u Sudijskoj organizaciji izvršnog odbora regiona Istočne Srbije pa samim tim nema ni mogućnost da bude u toku sa dešavanjima u ovoj organizaciji. Pored Gurujičića i Pršića na listi sudija srpske lige istok su i Petar Živić, Milan Milenković, Milenko Dimitrijević i Miloš Nedeljković koji se već osam godina nalazi na ovoj listi i do sada su tri puta hteli da ga prebace u niži rang bez obzira što je odavno svojim kvalitetom zaslužio da predje u viši.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar