SPORTISTI PALESTRE USPEŠNI NA NACIONALNIM IGRAMA SPECIJALNE OLIMPIJADE SRBIJE

Irena Milosavljević 07-06-2021

Na 15. Nacionalnim igrama Specijalne Olimpijade Srbije koje su održane u Zrenjaninu sportisti kruševačke Palestre osvojili su 13 medalja.

Učešće u igrama uzelo je 12 gradova u kojima postoje i rade sportski klubovi dece i omladine sa posebnim potrebama. Sportisti su se takmičili u fudbalu, odbojci, košarci, atletici, plivanju i boćanju.

Kruševac je predstavljalo 16 sportista Palestre sa 4 trenere a uspeli su da osvoje čak 13 medalja – 5 zlatnih , 4 srebrne i 4 bronzane.

U plivanju uspešna je bila Marija Redžepi osvojivši 1. mesto, 2. mesto pripalo je Milošu Đokiču dok je Bojan Đorđević trećeplasirani.

Saška Vujčić osvojila je 1. mesto u skoku u dalj, a Ksenija Radenković u bacanju kugle kao i treće mesto u trčanju na 100 metara. Treće mesto pripalo je Jugoslavu Bećiroviću u bacanju kugle.

U ekipnom inkluzivnom boćanju Kruševljani su osvojili 2. mesto.

Košarkašice su se okitele zlatom dok su uspešni bili i košarkaši koji su se našli na četvrtoj poziciji.

Na ceremoniji otvaranja, pored podizanja zastave i unošenja olimpijske baklje , svim sportistima obratio se nacionalni direktor Specijalne Olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević dok je igre otvorio gradonačelnik Zrenjanina Sima Salapura.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar