GIMNAZIJALKE NAPRAVILE IZUM KOJI PREDSTAVLJA SRBIJU NA EVROPSKOM TAKMIČENJU

Sandra Savić 10-06-2021

Učenička kompanija kruševačke Gimnazije „Nature Supreme“ osvojila je prvo mesto na nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija Srbije. Učenice društvenog smera, treće godine Gimnazije, Jovana Radisavljević, Tanja Mladenović, Nikolina Radović, pod mentorstvom profesorke Marije Urošević, dizajnirale su “Drop” – spravicu koja se implementira u stablo s ciljem ekstrakcije vode iz drveta.

- Mi smo osmilile inovativni proizvod koji rešava problem ako ožednite u prirodi- kaže Jovana.

- Naš drop napravljen je od prohroma i nerađujućeg čelika i pored glavne uloge služi i za oksidaciju zemljišta, nastavlja Tanja u razgovoru za Pobedu, dok Nikolina dodaje da je prodaja već krenula i da su zadovoljne interesovanjem.

Direktorka Gimnazije Biljana Dačić ponosno napominje da učenici nisu gubili vreme tokom online nastave.

-Vredno su radile i ovo je prva generacija po reformisanom gimnazijskom programu koji izučava ekonomiju i biznis, a već su ostvarila izuzetne razultate na takmičenju.Takođe, još jedna naša učenička kompanija „Infinity“ je osvojila četvrto mesto.

Predstoji Evropsko takmičenje na kome će kruševačke gimnazijalke odmeriti „snagu“ učeničkim kompnijama iz četrdesetak zemalja.

- Naše devojke predstavljaće Srbiju na predstojećem Evropskom takmičenju učeničih kompanija, koje će ove godine biti održano online od 29.juna do 15.jula, domaćin takmičenja je Litvanija – kaže Marija Urošević profesorka ekonomije i biznisa.

Glasanje biće omogućeno u okviru Public Award nagrade koju dodeljuje Glas javnosti, i online.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar