OVOGODIŠNJI DOBITNIK BELOVODSKE ROZETE PROF.DR DARKO TANASKOVIĆ

10-06-2021

U Gradskoj upravi garada Kruševca održan je Programski savet 45. Belovodske rozete na kome je doneta odluka o ovogodišnjem dobitniku ove prestižne nagrade.

- Na Savetu je usvojen plan i program manifestacije - istakao je Aleksandar Jovanović zamenik gradonačelnice garda Kruševca.

- Za ovogodišnjeg dobitnika rozete, jednoglasnom odlukom Saveta izabran je prof. dr Darko Tanasković - kaže Jovanović i dodaje da je Tanasković filolog, orijentalista, prevodilac, pisac i diplomata. Bio je ambasador Srbije pri Unesku sa sedištem u Parizu, a autor je i preko sedam stotina naučnih i stručnih radova.

- Manifestacija će se ove godine održati od 12. do 18. jula - najavljuje Violeta Kaplarević, direktorka Kulturnog centra Kruševac .

- Kao i prethodnih godina na samom početki manifestacije značajno je spomenuti rad 25. Vajarske kolonije „Belovodski peščari“ i 10. Mozaičarska škola „Mladen Srbinović“ - kaže Kaplarević i dodaje da će učešće u manifestaciji uzeti KUD „Ratko Jovanović“, kao i ansambl narodnih igara iz Podgorice „Đurđevdansko kolo“. Centralni događaj planiran je za 17. maj. Grad Kruševac kao pokrovitelj i ove godine izdvojio je značajna finansijska sredstva za realizaciju ove manifestacije.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar