OBNOVA SELA I UPOŠLjAVANjE KAPACITETA JE PRIORITET

Nikola Popović 15-06-2021

Marija Todorović, narodna poslanica Srpske napredne stranke iz Brusa, u svom mandatu u Skupštini Srbije, trudi se da bude jasan glas svoje Opštine, ali i da svojim sugrađanima omogući viši standard života – Saradnja sa kolegama i koleginicama veoma joj je važna – Mladost i iskustvo stvara energiju koja , kako kaže, može i brda da pokrene, a to je veoma važno za napredak Srbije

-Kako ocenjujete saradnju sa lokalnom samoupravom i svojim koleginicama poslanicama iz Rasinkog kraja?

Svi mi koji zastupamo politiku Srpske Napredne Stranke, na čelu sa našim predsednikom Aleksandrom Vučićem, imamo veoma jasan cilj i znamo zašto smo tu. U skladu sa tim se svi i ponašamo. Opštinski odbor Srpske Napredne Stranke Brus čini novi tim ljudi, gde ima dosta mladih osoba, kao i veliki broj žena. Svi zajedno radimo i trudimo se da sredimo stanje u našoj opštini i krenemo putem razvoja. Naša predsednica prof. dr Valentina Milosavljević veoma predano radi i bori se svim silama da Brus stavi na zdrave noge. Uz ogromnu pomoć države, vidi se napredak u našem gradu. Zato, kao što smo i obećali našim građanima, trudimo se da timski ostvarujemo naše ciljeve.

Mi, kolege poslanici iz Rasinskog okruga, zaista sarađujemo odlično. Jedinstvo, sloga, povezanost, sve nas to karakteriše. Uvek smo tu jedni za druge. Nama mlađima mnogo je značila pomoć koleginice, doktorke Dragane Barišić, koja je uvek bila tu za nas, dok se nismo uhodali, ali i sada je svakako velika podrška svima nama. Mislim da je Rasinski okrug pravi primer, kako jedan okrug mora da funkcioniše kako bi imao uspešne rezultate, a mi smo svakako ponosni na saradnju koju imamo.

-Imate li cilj koji težite da ostvarite baveći se politikom u vašem gradu?

Naravno. Veoma jasan cilj. Želimo da u opštini Brus vodimo zdravu i odgovornu politiku, koja će omogućiti održiv i dugoročan razvoj. Naša opština je bila u jako lošem stanju, kada smo preuzeli odgovornost. Sada se ta situacija popravlja, ali teško je u kratkom roku ispraviti sve ono što je godinama uništavano. Svakako, svesni smo da naša opština može da se razvija putem turizma i tu tražimo šansu. Cilj nam je takođe, i da oživimo naša sela, budući da više od 70 odsto našeg stanovništva živi na selu. Da dobiju normalne uslove za život, kao što zaslužuju.

- Lista, sa koje ste ušli u parlament prepoznatljiva je po velikom broju žena i mladih. Gde je Vaše mesto u poslaničkoj grupi i kako sarađujete sa kolegama i koleginicam?

Jeste, lista sa koje dolazim "Aleksandar Vučić - Za našu decu" dala je šansu velikom broju mladih i velikom broju žena u sadašnjem parlamentu. Mi mladi zaista imamo ravnopravan položaj u odnosu na starije kolege i upravo u tome i jeste suština našeg uspeha. Spoj mladosti i iskustva. Na taj način, rad u parlamentu je dinamičniji i zanimljiviji. Uvek je korisno čuti savete, iskustva i mišljenja starijih kolega.

-Aktivni ste i u svom rodnom gradu. U stalnom ste kontaktu sa svojim sugrađanima i redovno obilazite, tako da kažem, svoju bazu? Šta je to što ih zanima?

Naravno, kada nisam u parlamentu, trudim se da vreme provodim sa svojim sugrađanima. Uvek izađem u susret sugrađanima koji žele da dođu na razgovor. Interesovanja su različita. Od građana koji imaju probleme, preko onih koji žele određene informacije, do onih koji imaju ideje i predloge. Mi, kao narodni poslanici smo svakako dobro informisani, tako da smo u mogućnosti da pružimo mnoge informacije. Meni je svakako najveće zadovoljstvo da budem građanima na usluzi, zato zapravo i jesam tu.

-U parlamentu ste aktivni i u radu odbora. Da li ta iskustva prenosite kasnije i u zasedanju?

Svakako. Rad Odbora je podjednako važan koliko i same rasprave u plenumu. Na odborima se rešavaju važna pitanja i donose se važne odluke. Takođe, u okviru rada Odbora održavaju se i javna slušanja, gde se mogu čuti detaljnija objašnjenja o predlozima zakona, koja dostavlja Vlada Republike Srbije, ali i pomažu da se dođe do najboljih zakonskih rešenja, koja će omogućiti građanima naše zemlje bolji život.

-Šta Vas pokreće kada je politika u pitanju i imate li podršku starijih kolega u parlamentu?

Moja odluka da se bavim politikom je došla spontano. Rekla bih da sam bila fascinirana kako i u kom smeru nas predsednik Aleksandar Vučić vodi našu zemlju. Brzina kojom se odvija razvoj naše zemlje je zaista neverovatna. Srbija se gradi, rade se auto-putevi, otvaraju se fabrike, bolnice, škole, muzeji. Srbija ima jasan cilj, Srbija 2025, projekat koji će učiniti da naša zemlja postane potpuno savremena, moderna, uređena država, sa najvišim platama i penzijama u regionu. Svakako je čast biti deo tima koji radi neverovatne stvari, koje će ostati budućim generacijama. Podrška starijih kolega je neophodna, jer naše znanje i umeće svakako mora da se nadograđuje još mnogo kako bi se razvijali u pravom smeru. Red, rad i disciplina je nešto što nas sve može dovesti do uspeha.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar